LEMES ELECTORALS
Política 27/02/2012

Els lemes d'ICV, un referent per a CDC?

"Una manera de ser, una manera de fer" és tant el lema del congrés dels nacionalistes de finals de març com el dels ecosocialistes de Vilafranca de les municipals de 2011

Roger Tugas
2 min
Díptic d'ICV-EUiA de Vilafranca del Penedès per a les eleccions municipals del 2011

BarcelonaEl futur secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha presentat aquest matí el lema del congrés que realitzaran els nacionalistes a finals de març a Reus: "Una manera de ser, una manera de fer". Un lema que, segons Pujol, té a veure amb el fet de tenir "actitud d'estat" a l'hora de "treure el país del sot", tot i que de forma molt velada. Tant que ja va ser utilitzat fa menys d'un any precisament per la formació que li fa una oposició més contundent al Parlament, ICV-EUiA, per a la campanya de les eleccions municipals a Vilafranca del Penedès, tal com han assenyalat els ecosocialistes penedesencs i com es pot comprovar en el seu díptic de campanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ICV no creu que aquest fet hagi sigut una coincidència, ja que "la forta confrontació municipal durant la passada legislatura (amb tres alcaldes diferents i moció de censura inclosa) va suposar que la campanya de Vilafranca fos una de les que es van seguir amb lupa des de les seus nacionals de CiU i PSC". En aquest sentit, el portaveu ecosocialista a l'Ajuntament, Bernat Villarroya, ha ironitzat: "Si van una mica curts d'idees, en comptes de copiar-nos un lema, cosa que és ben poc elegant, sí que estaria bé que a Convergència es fixessin en les propostes que estem fent des d'Iniciativa per redistribuir la càrrega de la crisi i crear ocupació reforçant les polítiques socials i l'economia verda. Quan el president Mas o el senyor Oriol Pujol vulguin podem quedar per comentar-ho".

Es desconeix si el lema va ser encertat o no o si va servir per variar gaire el resultat electoral: el passat 22 de maig, ICV-EUiA va pujar lleugerament del 6,13% dels vots del 2007 al 6,53%, però es va mantenir amb el regidor que tenia.

stats