CONVENCIÓ NACIONAL D'ICV
Política 28/02/2015

Herrera afirma que la proposta d'ICV d'un estat lliure dins d'Espanya és "igual de difícil que tota la resta"

El dirigent ecosocialista defensa que "no es pot refundar el país amb CiU" i assegura que la federació admet en privat que el 27-S no pot substituir el referèndum

Roger Tugas
2 min
Herrera i Camats en el tancament de la convenció nacional d'ICV / Pere Virgili

SabadellEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha defensat aquest dissabte que la proposta que han adoptat els ecosocialistes de constituir Catalunya com un "estat lliure en el marc d'un estat plurinacional" no és més complicada que altres, sinó "igual de difícil que tota la resta". "És la millor proposta, connecta en un món de sobiranies compartides, sentiment transversal, complex i divers com el de la societat catalana, volem una relació de tu a tu", ha assegurat, i, a més, és un projecte que "aspira a ser majoritari i transversal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la cloenda de la convenció nacional d'ICV, Herrera ha defensat també que "a Europa i a Catalunya hi ha dos projectes: el del capitalisme i el de la justícia social". "No es pot refundar el país amb CiU", ha asseverat, i ha assegurat que "no es pot pretendre guanyar amb unes eleccions plebiscitàries el que no s'ha pogut guanyar amb un referèndum". De fet, ha afirmat que "mai havia distat tant el que deien a CiU en públic i en privat", ja que "en privat et diuen que el 28-S la lluita continua i el dret a decidir encara estarà per guanyar". "No hi ha llibertat sense democràcia, justícia social i desterrar el capitalisme d'amiguets", ha subratllat.

Igualment, Herrera ha defensat constituir Catalunya com un nou estat basat en la justícia social, la participació ciutadana i l'ecologisme. "Per a nosaltres, el procés constituent és el dia a dia, el pla de rescat ciutadà, la renda garantida de ciutadania", ha assegurat, i ha defensat que "no es pot ser lliure menyspreant que som el país més dependent externament de l'energia en tot el context europeu".

En aquest sentit, el líder d'ICV ha etzibat, en referència a ERC (sense citar-lo), que "avui ser d'esquerres és no pactar amb la dreta" i, en referència a Podem (també sense citar-lo), que "ser d'esquerres és no amagar que ho ets per guanyar unes eleccions, ja que després, quan has guanyat, pots amagar les polítiques d'esquerres per por de perdre les següents". Tot i això, s'ha obert a col·laborar "amb qui ho vulgui" per derrotar la dreta.

stats