Política 14/04/2015

ICV-EUiA recrimina al govern espanyol la "temeritat" de vincular jihadisme i independència

El PSC lamenta que "la mala relació" entre els dos governs pel procés sobiranista eviti la convocatòria de la junta de seguretat

Sara González
2 min
El diputat d'ICV-EUiA Joan Mena / ACN

BarcelonaICV-EUiA ha fet pinya amb el Govern per recriminar a l'executiu espanyol i, en concret, al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que posi "en perill" la seguretat de l'estat criminalitzant l'independentisme relacionant la Fundació Nous Catalans amb el jihadisme. Fins a tal punt, que ha demanat directament la dimissió del ministre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens sembla deshonest i altament temerari un govern que posa per davant els seus propis interessos electorals per sobre de la seguretat del conjunt de la societat", ha assegurat el diputat d'ICV-EuiA Joan Mena. El grup que presideix Joan Herrera s'ha sumat a la petició de dimissió de Fernández Díaz i ha deplorat que es facin comparacions del procés sobiranistes. "Han passat de dir que tot és ETA a dir que tot és estat islàmic", ha sentenciat Mena.

El portaveu del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat que justament la cimera euromediterrània de seguretat era el moment ideal perquè Artur Mas anunciés la convocatòria de la junta de seguretat, òrgan conjunt amb el govern espanyol que no es reuneix des del 2009. "Mas va reconèixer impúdicament que no la convocava perquè no hi havia bona relació entre els dos governs", ha assegurat Lucena. El dirigent socialista ha subratllat que així es demostra com parlar d'un tema que provoca "mala relació", com és el procés sobiranista, està "impedint el bon funcionament d'un mecanisme essencial". És per això que ha fet una crida a què la cimera sigui un punt de partida per recuperar les relacions entre els dos governs.

Per la seva banda, el portaveu adjunt del PP, Santi Rodríguez, ha atribuït les declaracions del Govern a una "batalla política" i ha assegurat que el que està fent l'executiu català és "ignorar" i no ser "prudent" davant fundacions que, com Nous Catalans, vinculada a CDC, estan aquí "no per integrar-se sinó per altres coses".

stats