Política 18/11/2014

ICV denuncia que l'actitud de la Fiscalia "és una mostra més de la persecució política sobre el 9-N"

Els ecosocialistes han criticat que el govern espanyol vulgui "disfressar" un conflicte polític en "clau jurídica"

L. Vicens / N.orriols
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha assegurat aquest dimarts al Parlament que el conflicte en el si de la Fiscalia sobre la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, "és una mostra més de la persecució política sobre el 9-N". Per Camats, ho abonen "les pressions i insinuacions" que assegura que el president espanyol ha fet cap al fiscal per tal que es presenti la denúncia. En aquest sentit, ha criticat que l'executiu espanyol vulgui "disfressar" un conflicte polític en "clau jurídica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Camats, "l'única solució al procés és fer una consulta", i presentar una querella, que "no té cap base jurídica", demostra que des de Madrid "no s'ha entès" que no hi ha altres propostes que puguin substituir "la necessitat d'un mandat democràtic" per decidir sobre un projecte polític. "No és realista pensar que hi ha ofertes o negociacions possibles que no incloguin fer un referèndum", ha remarcat.

Sobre la carta que Rajoy ha enviat a Mas, en reposta a la missiva que el president de la Generalitat li va remetre després del 9-N, Camats ha donat "la benvinguda" al diàleg, ja que els conflictes, ha dit, es resolen parlant, però ha reiterat que cal votar.

stats