VIA CATALANA
Política 02/09/2013

ICV convoca l'Onze de Setembre a encerclar La Caixa amb el Procés Constituent i no a la Via Catalana

El manifest creu que la cadena humana de l'ANC "serà un èxit" però que les mobilitzacions de la Diada "haurien de ser més unitàries, inclusives i representatives de la pluralitat que s'expressa a la societat"

Ara
2 min
L'assemblea d'ICV va aprovar fa una setmana una resolució que reclamava una pregunta "clara i inequívoca" a la consulta.

BarcelonaICV no convoca específicament a la Via Catalana. Ho ha decidit aquest dilluns l'executiva dels ecosocialistes, que també ha apostat per convocar a "totes les mobilitzacions de l'11 de setembre que reivindiquin la necessitat de sumar a favor de l'exercici del dret a decidir i la defensa tant dels drets nacionals com socials". "I de forma específica cridem a la participació en la cadena convocada pel Procés Constituent per encerclar La Caixa i en d'altres mobilitzacions contra les retallades als serveis públics", afegeix el manifest d'ICV. Fa dues setmanes, l'ANC es va desmarcar de la convocatòria de la formació de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el document aprovat per ICV, es recorda que el partit "és una formació d'esquerres i ecologista amb diferents sensibilitats nacionals, federals, confederals i independentistes" i afirma que "no es poden desqualificar les mobilitzacions socials a favor de la independència". Com la Via Catalana, que creuen que "serà un èxit i sumarà també a favor de l'objectiu compartit de realitzar una consulta sobre el futur polític de Catalunya". Tanmateix, apunta que "per ICV les mobilitzacions d'aquest 11 de setembre haurien de ser més unitàries, inclusives i representatives de la pluralitat que s'expressa en la societat".

Així mateix, els ecosocialistes es defineixen com "la garantia que drets nacionals i drets socials són indestriables" i afirmen que continuaran "treballant amb la màxima voluntat unitària i rigor perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar lliurement el seu futur polític, en coherència amb els objectius marcats pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir". Finalment, ICV emplaça "el govern de l'Estat a un diàleg polític per a l'exercici del dret a decidir a través d'una consulta".

stats