LA GOBERNABILITAT A L’ESTAT
Política 21/03/2021

Iglesias confia en els socis d’investidura per guanyar el pols dels lloguers

ARA
2 min
Iglesias confia en els socis d’investidura per guanyar el pols dels lloguers

BarcelonaUnides Podem està disposada a portar fins al final el pols amb el PSOE perquè la regulació dels lloguers s’inclogui a la llei d’habitatge que prepara el ministeri de José Luis Ábalos. Ahir el vicepresident segon de l’executiu espanyol, Pablo Iglesias, va confiar que pugui fer complir l’acord signat amb els socialistes a l’inici de la legislatura gràcies al suport dels socis de la investidura, és a dir, a formacions com ERC, EH Bildu o Més País. En un acte sobre habitatge que va protagonitzar ahir al costat de la portaveu del partit lila a l’Assemblea de Madrid, Isa Serra, i de la futura ministra de Drets Socials, Ione Belarra, Iglesias va recordar que la correlació de forces al Congrés els afavoreix per tirar-la endavant. “El que hem firmat davant la ciutadania és llei i s’ha de complir. No només perquè tinguem raó, sinó perquè hi ha una correlació parlamentària al Congrés que farà que guanyem aquest debat i que es compleixi l’acord”, va assegurar. Iglesias considera que el PSOE no es pot permetre aprovar la normativa amb els vots del PP i per això ahir va estendre la mà als socis d’investidura perquè pressionin també als socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, EH Bildu no preveu deixar d’apuntalar l’executiu de Pedro Sánchez perquè considera que no fer-ho a hores d’ara seria “molt irresponsable”, ja que suposaria donar via lliure perquè l’extrema dreta governés, va afirmar ahir el líder de la formació abertzale, Arnaldo Otegi, en una entrevista al Diario Vasco. De tota manera, sí que va avisar que la “paciència” d’EH Bildu “no és un xec en blanc”. ERC, en canvi, fa dies que llança avisos al govern espanyol en què amenaça de trencar la governabilitat estatal. Aquest cap de setmana, el portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, va advertir que si l’executiu no resol la situació dels presos en els “propers mesos”, prendran una decisió.

Almeida demana que deixi l’escó

A Iglesias li queden poques setmanes a l’executiu espanyol abans de començar la campanya per les eleccions a la Comunitat de Madrid. El vicepresident segon va anunciar que abandonaria l’executiu i també el seu escó al Congrés de Diputats abans que comencés la campanya electoral, però ahir l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, li va exigir que no s’esperi més setmanes i que el deixi “immediatament”. Almeida ho va demanar a Iglesias i també al candidat de Ciutadans, Edmundo Bal. Considera que ho han de fer per “respecte” a l’electorat.

stats