Política 23/05/2018

Iglesias i Montero es comprometen a dimitir si hi ha una "baixa" participació a la consulta sobre el seu xalet

Domènech ja ha votat a favor que els dos dirigents de Podem continuïn al partit

Ara
2 min
Irene Montero i Pablo Iglesias, durant el debat de la moció de censura / EFE

BarcelonaEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'ha compromès aquest dimecres a dimitir si hi ha un nivell "baix" de participació a la consulta de les bases del partit perquè decideixin aquesta setmana sobre si ell i la portaveu parlamentària, Irene Montero, han de dimitir després de la polèmica compra d'un xalet per més de 600.000 euros. De tota manera, Iglesias no ha detallat amb quina xifra es consideraria que hi haurà hagut una participació baixa i que la votació haurà sigut "un fracàs". Aquesta feina, ha dit, correspondrà als mitjans de comunicació que interpretin els resultats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la Cadena SER recollida per Europa Press, Iglesias ha afirmat: "Una participació baixa seria un fracàs de la consulta i ens obligaria a dimitir i una participació alta seria un èxit, independentment de si els inscrits ens diuen que seguim o que dimitim". D'aquesta manera, el líder de Podem ha reconegut la importància que té la participació en la consulta que va començar aquest dimarts i que acaba diumenge, més enllà dels resultats, que s'esperen que siguin positius per a Iglesias i Montero.

No tot el partit ha rebut amb bons ulls la consulta plantejada pels líders de la formació, cosa que ha fet que el sector anticapitalista hagi apostat per desmarcar-se i no participar-hi en senyal de protesta, tot i que no faran campanya oficial per demanar l'abstenció. Des que es van obrir les urnes de votació online, els principals dirigents, especialment els anomenats 'pablistas', s'han bolcat a demanar no només el suport a la continuïtat dels dos dirigents de Podem sinó també una participació "massiva".

Domènech avala la continuïtat dels dos dirigents de Podem

El líder de Podem a Catalunya, Xavier Domènech, ha explicat aquest dimecres que ja ha votat a favor que Iglesias i Montero continuïn en el càrrec. En una entrevista a RAC1 ha lamentat les crítiques que han rebut per la polèmica del xalet. "Una cosa és que allò personal sigui polític i l'altra és començar a construir un espectacle d'allò personal", ha criticat. "Crec que és un atac polític que va a fer mal en termes personals", ha afegit.

stats