POLÍTICA
Política 07/04/2014

Imputen el president de la Diputació de Tarragona pel cas Innova de Reus

Josep Poblet (CiU) està acusat de delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental

Efe
2 min
Josep Poblet, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl jutjat número 3 de Reus ha imputat el president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (CiU), pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la interlocutòria judicial, el jutge imputa Poblet en la peça separada número 8 de l'anomenat cas Innova, en què s'investiga un suposat cúmul d'irregularitats en el si del conglomerat d'empreses municipals Innova de Reus.

La Guàrdia Civil ja va requerir, a mitjans de febrer, documentació a l'Ajuntament de Vila-seca sobre la construcció de l'ambulatori de la població, supervisat per l'arquitecte Jorge Batesteza, imputat també en el cas per, entre altres delictes, blanqueig de capitals.

El jutge també imputa, a més de Poblet, el regidor d'Hisenda i promoció, Xavier Farriol, i la regidora d'Urbanisme, Manuela Moya pels mateixos delictes.

La llista d'imputats continua amb Esmeralda Núñez, regidora de l'àrea de la Pineda (el nucli turístic i costaner de Vila-seca), Ana Josefa Girona, responsable del barri de la Plana, Josep Maria Pujals, regidor de Salut Pública, i el regidor de Relacions Ciutadanes, Cultura i Dinamització Laboral, Josep Toquero.

Tots els imputats pel jutge són de CiU i es dóna el cas que tots formaven part de la junta de govern local que va donar el vist-i-plau als tràmits de construcció del centre d'assistència primària (CAP) de la població, que va costar 112 milions d'euros.

L'arquitecte, Jorge Batesteza, hauria cobrat 387.000 euros, presumptament injustificats, entre els anys 2007 i 2010 en concepte d'assessoria tècnica per a la construcció de l'Hospital Sant Joan de Reus.

En aquestes dates, el director general d'Innova era Josep Prat, que també ocupava el càrrec de president de l'Institut Català de la Salut (ICS) i al qual el jutjat número 3 també imputa diversos delictes.

Aquest jutge també havia imputat Ester Ventura, exdirectora financera del conglomerat d'empreses públiques Innova de Reus i dona de Josep Poblet, pels presumptes delictes d'estafa, apropiació indeguda, contra l'administració pública, prevaricació, blanqueig de capitals, malversació de cabals públics, falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes.

Ja són gairebé 50 les persones imputades pel cas Innova.

stats