Política 21/09/2016

Polèmica a les xarxes: una senadora d'En Comú Podem qüestiona la lluita antifranquista de CiU i ERC

Afirma, entorn la polèmica sobre l'estàtua de Franco al Born, que no es tractava d'un "debat entre independentistes i no independentistes sinó entre organitzacions que van lluitar contra el franquisme, ni CiU ni ERC"

Ara
1 min
Sara Vilà, diputada i portaveu del corrent independentista d'ICV / ACN

BarcelonaIncendi a les xarxes socials. L'actual senadora d'En Comú Podem, i membre d'ICV, Sara Vilà, ha posat en qüestió a través de Twitter la lluita contra el franquisme de CiU i ERC. Vilà ho ha dit en el marc de la polèmica a Barcelona entorn la mostra "Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà" al Born, que inclou l’exhibició de dues icones escultòriques del franquisme, i que ha enfrontat convergents i republicans amb el consistori liderat per Ada Colau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No es tractava d'un debat entre independentistes i no independentistes sinó d'organitzacions que van lluitar contra el franquisme, ni CiU ni ERC", ha piulat. Diversos tuitaires han interpretat que Vilà posava en dubte el compromís de les organitzacions contra la dictadura quan Lluís Companys, d'ERC, va ser afusellat quan era president de la Generalitat per Franco i l'expresident Jordi Pujol i fundador de CDC va estar a la presó set anys per les seves activitats contra el règim.

El diputat de Junts pel Sí Gerard Gómez de Moral ha contestat Vila de forma contundent: "L'únic president escollit democràticament que ha sigut executat era d'ERC".

Aquesta nit, Vilà ha respost a les crítiques amb una piulada i un post a Facebook amb un text llarg, en què explica la seva postura: "En el meu tuit parlava d'organitzacions polítiques, no de persones concretes ni de víctimes", ha matisat.

stats