Política 06/01/2014

La Comissió Europea ajorna la resposta a la carta de Mas

La portaveu de Barroso assegura que encara no ha llegit la carta del president de la Generalitat

Laia Forès
1 min

Brussel·lesTot i que ja fa tres dies que el president de la Generalitat, Artur Mas, va enviar una carta al president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, per demanar-li el seu suport a la consulta catalana, la portaveu de Barroso ha assegurat que encara no ha llegit la carta. "Faré un comentari quan l'hagi llegit, però encara no ho he fet. No tinc el text de la carta", ha assegurat Pia Ahrenkilde.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del cap de l'executiu comunitari ha confirmat que Barroso va rebre la carta divendres passat –dies més tard que els líders europeus– i ha assegurat que a la Comissió Europea "s'obren i es llegeixen totes les cartes que arriben", però ha admès que encara no ha pogut llegir la missiva d'Artur Mas.

Malgrat les paraules d'Ahrenkilde, el més habitual és que, quan es tracta de cartes de presidents d'estats membres, regions europees o d'altres líders mundials, les cartes que arriben a la Comissió es llegeixin i es responguin en un termini molt breu. De fet, avui a Brussel·les no és festiu i l'executiu comunitari treballa com qualsevol altre dia laborable.

La tardança en la resposta pot ser conseqüència del fet que, per Brussel·les, el procés sobiranista que es viu a Catalunya és un tema políticament molt delicat i es vol donar un perfil baix a la qüestió. El govern espanyol ha pressionat en diferents ocasions per evitar que la Comissió Europea se situï al costat de Catalunya i deixi clar que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea.

stats