Política 08/05/2015

La infanta Cristina demana rebaixar la "injustificada" fiança de 2,7 milions a 449.500 euros

Sol·licita que la venda del palauet de Pedralbes serveixi per cobrir la fiança

Europa Press
1 min
La infanta al·lega que va firmar “sense demanar explicacions”

BarcelonaLa defensa de la infanta Cristina ha demanat aquest divendres al jutge del cas Nóos, José Castro, que rebaixi la "injustificada" fiança civil que li exigeix 2.697.150 euros a 449.525, la màxima xifra que consideren que se li podria demanar ajustant-se al Dret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un escrit presentat al Jutjat d'Instrucció 3 de Palma, al qual ha tingut accés Europa Press, els advocats Miquel Roca i Jesús María Silva discrepen amb el càlcul de la fiança del jutge i l'acusen d'haver-la fixat a partir d'una sol·licitud de Manos Limpias (l'acusació del cas) "sense analitzar ni qüestionar, en absolut, la conformitat al dret". El sindicat ultradretà va demanar una multa de 2.022.862 euros, una sisena part de la quantitat presumptament defraudada pel seu marit, Iñaki Urdangarin, en l'IRPF del 2007 i 2008, en considerar que ella era cooperadora necessària en el suposat frau.

Aplicant la llei d'enjudiciament criminal, el jutge va fixar la fiança afegint un terç a la quantitat sol·licitada, de manera que la petició de Castro de fiança va ascendir als 2.697.150 euros. Però, els advocats veuen "sobrades raons" perquè el punt de partida de la determinació de la fiança no sigui 2.022.862 euros sinó 337.144, que correspondrien a la quantitat presumptament defraudada per Urdangarin, i que s'incrementaria fins als 449.524, en afegir el terç previst per la llei.

La defensa de la germana del rei també ha designat els béns que podrien embargar-se per a garantir les responsabilitats de la fiança si hi hagués condemna. En el seu escrit, la defensa apel·la al palauet de Pedralbes a Barcelona, que és propietat al 50% de la infanta i d'Urdangarin, tot i que la seva venda està a l'espera que es resolguin alguns recursos sobre diferents aspectes jurídics.

stats