Política 27/10/2014

El bloc del Sí carrega contra la voluntat del govern espanyol de vetar el 9-N

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, el coordinador d'ICV, Joan Herrera, i el diputat de la CUP David Fernàndez critiquen la Moncloa per haver sol·licitat un dictamen al Consell d'Estat com a pas previ per impugnar el procés participatiu al Constitucional

Ara
2 min

BarcelonaEls dirigents dels partits proconsulta han carregat aquest dilluns contra la voluntat del govern espanyol d'impugnar el "procés participatiu" del 9 de novembre. Després que la Moncloa hagi anunciat que ha sol·licitat un dictamen al Consell d'Estat per iniciar els tràmits per portar el "procés participatiu" al Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha piulat a favor del 9 de novembre: "Una sentència del TC ens va fer sortir al carrer el 2010. No tornarem a casa pel mateix: cal que el nou #9N sigui un èxit!"

Per la seva banda, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha vinculat aquest dilluns en el seu compte de Twitter, la imputació de 51 persones arrestades en la trama de corrupció del cas "Púnica" —entre els quals hi ha l'ex número 2 d'Esperanza Aguirre, expresidenta de la comunitat de Madrid— i l'inici dels tràmits, per part del govern espanyol, per impugnar el nou 9 de novembre.

En una referència implícita, Herrera ha dit en el seu tuit: "Pel PP, participar és més greu que robar. Que no s'enganyin, cada dia falta un dia menys per fer-los fora".

Alhora el secretari general d'ICV Josep Vendell ha dit a "La Nit a RAC1" que creu que s'han de mantenir les urnes al marge del que digui l'estat.

Per la seva banda, el diputat de la CUP David Fernàndez també ha reaccionat en un to irònic, a través del seu compte de Twitter: "La Moncloa es basa en la sospita que sota l'aparença d'un procés "de participació" es vol celebrar una consulta independentista #cracks".

stats