POLÍTICA
Política 28/02/2012

Interior fa anul·lar la presentació del llibre de Pujol al CCCB per por que hi hagi protestes d'estudiants

La conselleria de Felip Puig ha recomanat l'anul·lació de l'acte perquè tem ocupacions de facultats al Raval com a pròleg de la vaga universitària d'aquest dimecres. Fonts dels estudiants diuen que no hi ha cap mobilització convocada a la zona de Ciutat Vella

M. Colomer
1 min

BarcelonaLa possibilitat que hi hagués protestes d'estudiants aquest dimarts a la tarda a la Facultat d'Història de la UB ha fet que el Centre d'Estudis Jordi Pujol (CEJP) hagi optat per anul·lar la presentació del tercer volum de les memòries de l'expresident que s'havia de fer al CCCB, a la mateixa zona on es preveuen les mobilitzacions. Segons han informat a l'Ara.cat fonts del CEJP, la decisió s'ha pres per "motius de seguretat", seguint la "recomanació" de la conselleria d'Interior i davant la previsió que a l'acte hi assistissin nombroses personalitats, ja que trobaven un risc innecessari mantenir l'acte. El temor policial es basa en el fet que demà hi ha una jornada de vaga a la universitat i no es descarta que, com a pròleg, hi hagi ocupacions de facultats o altres protestes improvisades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per ara, però, fonts del col·lectiu d'estudiants universitaris de Barcelona asseguren que no hi ha cap manifestació ni protesta convocada a la zona de Ciutat Vella aquest dimarts: només hi havia una concentració davant de la comissaria de les Corts, per protestar per la detenció de dos joves aquest matí en una protesta davant del departament d'Economia, i ha sigut anul·lada perquè els dos nois han quedat en llibertat amb càrrecs.

L'acte de presentació de l'últim volum de les memòries de Pujol estava previst per a les 19 hores a la seu del CCCB. El Centre d'Estudis Jordi Pujol té previst reprogramar l'acte, malgrat que encara no hi ha data fixada.

stats