Política 30/07/2014

La premsa internacional destaca que Mas està "decidit" a tirar endavant la consulta

Mitjans com 'The Washington Post', el belga 'The Soir' o l'irlandès 'The Independent' informen de la reunió entre el president català i Mariano Rajoy

Acn
2 min

Brusel.lesEl president català, Artur Mas, està "decidit" a tirar endavant la consulta "tot i el rebuig del govern central a permetre-la". Aquest és el missatge que publiquen les principals agències de notícies internacionals aquest dimecres després de la reunió entre Mas i el president espanyol, Mariano Rajoy, i que destaquen en les seves edicions digitals mitjans com 'The Washington Post', 'Le Soir' o 'The Independent'. L'agència France Press (AFP) assegura que Mas "assenyala a les enquestes per mostrar que una àmplia majoria dels catalans donen suport al seu referèndum i argumentar que s'hauria de permetre". AFP destaca que el president Artur Mas ha explicat en roda de premsa que "voldria tenir el suport del govern nacional pel referèndum", però que si no el rep es farà igualment d'acord amb la legalitat catalana. "Volem fer-ho en un marc legal, com en el cas britànic", cita AFP a Mas. "Amb una economia que gairebé té la mida de la de Portugal, Catalunya i els seus 7,5 milions d'habitants, el 16% de la població espanyola, han estat des de fa temps un motor per a tot el país", destaca l'agència francesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Associated Press (AP), una altra de les grans agències mundials, apunta que "el líder de l'econòmicament poderosa Catalunya" ha dit a Rajoy que "té la intenció de tirar endavant amb el referèndum secessionista del novembre tot i el rebuig del govern central a permetre'l". AP destaca que Mas ha explicat en roda de premsa que "tot i que no hi ha acord sobre el tema del referèndum, hi ha voluntat per ambdues parts de seguir parlant, i que això és positiu".

"La campanya independentista té profundes conseqüències per Espanya, que surt d'una severa crisi econòmica. Europa seguirà el debat d'aprop, mentre Escòcia també es prepara per una votació al setembre per separar-se del Regne Unit", diu el teletip de l'agència.

stats