Política 19/09/2019

Nou investigats per una protesta durant el trasllat dels presos polítics a Madrid

Tres mossos d'esquadra van quedar ferits a Sant Joan de Vilatorrada i el Govern va presentar una denúncia

Ara
1 min
Arribada dels presos que eren a Lledoners al centre penitenciari de Brians 2 en una furgoneta dels Mossos

BarcelonaUn jutjat d'instrucció de Manresa investiga nou persones que van participar en una acció de protesta al febrer quan els líders independentistes van ser traslladats de les presons catalanes a Madrid. Els fets, que ara estan judicialitzats, van passar a la C-55 a Sant Joan de Vilatorrada. Tres mossos d'esquadra van quedar ferits en l'actuació i el Govern va presentar una denúncia. Segons ha publicat 'El Món', els nou investigats participaven en la mobilització que es va organitzar a la presó de Lledoners pel trasllat dels presos polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del departament d'Interior han apuntat que van denunciar els fets arran de les ferides dels tres mossos, que van ser traslladats a un centre hospitalari. Dos dels agents van estar també de baixa laboral. Les mateixes fonts han argumentat que la Generalitat assumeix la defensa dels seus funcionaris quan resulten afectats durant la seva feina, tal com estableix la llei 7/1996. Així han justificat la denúncia dels fets i que el Govern s'hagi presentat com a acusació davant el jutjat d'instrucció.

Les fonts han assegurat que en l'acció a Sant Joan de Vilatorrada es va tallar la carretera C-55 amb oli i claus. També han atribuït als denunciats la crema de palets al costat de la via.

Tot i això, des del departament d'Interior han dit que encara no han presentat cap escrit d'acusació perquè el cas està en fase d'instrucció. Les mateixes fonts han explicat que, si la causa arriba a judici, els advocats de la Generalitat valoraran, en cas que ho vegin convenient, quina pena demanen per als nou investigats.

stats