Política 19/05/2018

Irene Montero i Pablo Iglesias posen els seus càrrecs en mans de les bases del partit

Denuncien una campanya de "política de l'escàndol" per destituir-los

Júlia Manresa
2 min
La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, i el líder de la formació, Pablo Iglesias, conversant a la bancada de la cambra espanyola.

MadridLa portaveu al Congrés de Podem, Irene Montero, i el líder del partit, Pablo Iglesias, posen els seus càrrecs en mans de les bases el partit. Així ho han dit aquest dissabte en una roda de premsa que han convocat especialment per abordar la polèmica sobre la casa que s'han comprat recentment. "Si els inscrits i les inscrites ens ho ordenen, dimitirem", ha afirmat Iglesias. Faran una pregunta a la militància en què donaran l'opció que decideixi si han de dimitir no només dels seus càrrecs a Podem sinó també com a diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquests dies hem perdut el dret a la intimitat", ha començat Montero. Els dos polítics han denunciat que s'ha obert un debat sobre la seva credibilitat i honestedat i han defensat que han actuat de manera coherent, presentant una declaració de béns des del mateix dia que van fer la compra i donant tota mena d'explicacions. Tot i això, han demanat a les bases del seu partit que decideixin si han de dimitir i no.

Abans, han enviat una carta a la militància en què denuncien que s'està fent servir la "política de l'escàndol" per destruir-los amb les informacions publicades sobre la casa que s'han comprat recentment als afores de Madrid. Els dos polítics, que són parella i esperen dos fills, han estat, aquesta setmana, en el punt de mira mediàtic i polític, des d'on s'ha qüestionat que hagin fet aquesta compra.

La carta es titula "No et fiquis en política, primer avís", i és contundent contra la campanya mediàtica i política que, denuncien, s'està duent a terme "per destruir les vides personals dels adversaris polítics". Amb aquesta missiva critiquen la diferència de tracte en comparació amb escàndols que han involucrat altres partits i polítics, com les targetes 'black', el màster de Cifuentes i la llicenciatura de Casado, o els sobresous en B.

Afirmen que, "si esculls malament el partit" per intentar canviar Espanya, "tot s'hi val", i parlen d'"assetjament i destrucció reputacional per part dels mitjans de comunicació", el que anomenen "política de l'escàndol". Expliquen que s'han sentit assetjats perquè els han perseguit fins a l'hospital o s'han publicat imatges de les ecografies dels seus fills. A més, apunten directament a Eduardo Inda, director d''OK Diario', el digital que va publicar primer la notícia que els dos polítics havien comprat la casa:

"Si esculls Podem el que et pot passar és que [...] et persegueixin fins a casa, et facin fotos de manera possiblement il·legal i les venguin per 15.000 euros a l'amic del comissari Villarejo –anomenat Eduardo Inda– i, al cap de poques hores, hi hagi la teva adreça completa (on viuran aviat dos nadons) circulant pels grups de WhatsApp de tot Espanya".

La missiva defensa que no seria notícia que dos càrrecs públics tinguin una hipoteca de 270.000 euros si no fos perquè són de Podem, i conclou que l'objectiu és enviar el següent missatge: "No et fiquis en política, no et fiquis a Podem. Ja has vist el que hem fet a Irene Monero i Pablo Iglesias. El següent pots ser tu".

stats