Política 23/03/2015

El PP defensa que governi Díaz a Andalusia però s'inclina per votar en contra de la investidura

Considera que ha de governar la llista més votada. "Ni ha perdut Rajoy ni ha guanyat Sánchez", diu Floriano

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

MadridEl PP atribueix a dos factors els mals resultats a Andalusia: el desgast per ser el partit de govern encarregat de gestionar la crisi a nivell estatal i l'eclosió de Ciutadans i Podem. Més enllà d'això, escassa autocrítica a Gènova, on la direcció defensa que els resultats no són extrapolables a la resta de l'Estat. "Ni ha perdut Rajoy ni ha guanyat Pedro Sánchez", ha dit el vicesecretari general d'Organització del PP, Carlos Floriano, durant la roda de premsa posterior a l'executiva del partit per analitzar els resultats de diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Floriano ha defensat que governi la llista més votada a Andalusia, és a dir, Susana Díaz, però ha insistit que amb els resultats el PP s'erigeix com a alternativa i que, com a tal, s'inclinen per no abstenir-se ni votar a favor de la investidura de la presidenta en funcions de la Junta. "Som partidaris que governi la llista més votada i no construirem una majoria alternativa a la llista més votada", ha assenyalat. "El PP serà conseqüent en ser l'oposició", ha afegit sobre el vot de la investidura.

Escassa autocrítica

La direcció del PP prova de girar plana el més ràpid possible a aquests resultats mentre diferents veus dins del PP demanen més autocrítica. Gènova tanca files amb el seu candidat a Andalusia, Juanma Moreno, i defensa que és un "líder amb projecció" amb qui compten en un futur, després de "guanyar dos debats".

"En èpoques de crisi, el que governa no ho té fàcil", ha insistit Floriano, defensant, però, que els populars no canviaran de rumb de cara a la resta de cites electorals. Per a Floriano, els nous partits seran més aviat unes "crosses perquè Susana Díaz governi", i sobre l'eclosió de Ciutadans s'aferra a la idea que ha sumat el mateix percentatge de vots que van treure juntament amb UPyD a les europees.

Els 'barons' autonòmics eviten la foto

L'escassa autocrítica ha contrastat amb el fet que a l'executiva d'aquest dilluns no assistissin els 'barons' autonòmics que governen en l'actualitat. Floriano li ha volgut treure importància.

stats