Política 26/03/2019

IU rebutja confluir amb Podem a les autonòmiques de Madrid

Les bases del partit aproven presentar-se amb Anticapitalistes

Europa Press
1 min
Garzón ha participat en un homenatge als antifranquistes a Còrdova

MadridLes bases d'IU Madrid han decidit donar suport, de cara a les eleccions autonòmiques, a la confluència amb Anticapitalistes, amb un 60,5% dels vots emesos pels militants i simpatitzants de la formació. La proposta d'acceptar la proposta de Podem per a una candidatura conjunta ha obtingut el 36,75%, i un 2,7% s'han decantat per l'abstenció. S'han emès més de 2.000 vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho han comunicat en roda de premsa el responsable d'àrea interna d'IU Madrid, Javier Viondi, el responsable de relacions polítiques, Álvaro Aguilera, i la candidata del partit en aquestes eleccions, Sol Sánchez.

La consulta convocada per la coordinadora regional del partit s'adreçava a 2.000 militants i 5.000 simpatitzants, i la votació va tenir lloc la setmana passada de manera online i presencial.

La primera opció de la pregunta formulada a les bases era si s'optava per "continuar amb el procés de Madrid en Pié", a les primàries, i concórrer amb el "preacord" amb Anticapitalistes.

La segona es referia a la proposta de Podem que plantejava cedir a IU Madrid un 33% dels recursos del futur grup parlamentari a l'Assemblea de Madrid (enfront del 30% de l'anterior oferta) i els llocs 2, 6, 12 i 13 (abans 14).

També es permetia l'opció de l'abstenció.

stats