POLÍTICA
Política 30/10/2011

Jáuregui: “Catalunya no pot tenir el concert perquè té un pes econòmic massa important”

El ministre de Presidència i candidat del PSE per Àlaba admet en una entrevista a l'ARA que amb un escenari de pau i normalització democràtica, a Euskadi “totes les aliances seran possibles”

Ara
1 min
El ministre de la Presidència espanyol, Ramón Jáuregui, divendres al seu despatx al Palau de  la Moncloa, a Madrid.

MadridEl ministre de Presidència i candidat del PSE per Àlaba a les eleccions espanyoles, Ramon Jáuregui, considera que Catalunya no pot aspirar al concert econòmic perquè té un pes massa gran en l'economia espanyola, i no cap a la Constitució: “Cal dir que no hi ha un suport constitucional per a aquesta excepcionalitat. I, en segon lloc, Catalunya no és el 6% com Euskadi, és el 20% de l'economia. I el seu impacte en termes econòmics és molt important”. Per Jáuregui, el concert català és “impossible de fer encaixar en el sistema”. En canvi, però, defensa el concert basc per una qüestió de “tradició històrica”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a l'ARA, Jáuregui analitza el panorama polític al País Basc després que ETA anunciés el cessament definitiu de l'activitat armada, i reconeix que amb un escenari de pau i normalització democràtica, en un futur “gairebé totes les aliances seran possibles”.

Podeu llegir l'entrevista completa a l'ARA PREMIUM.

stats