Política 05/05/2014

Jáuregui, sobre la campanya electoral: "Tensar és bo perquè anima el debat"

El número 2 de la llista socialista diu que les retallades franceses són culpa d'Angela Merkel

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl diputat socialista i número 2 de la candidatura al Parlament Europeu, Ramón Jáuregui, ha afirmat aquest dilluns al matí que "tensar sempre és bo perquè anima el debat i la participació". Ho ha dit en una entrevista a Antena 3, quan se li ha recordat un episodi, de l'any 2008, en què un micròfon obert va captar José Luis Rodríguez Zapatero admetent que al PSOE li convenia que hi hagués "tensió" en aquella campanya electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jáuregui, polític de la màxima confiança del secretari general del partit, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha negat, en canvi, que els socialistes vulguin "enfangar" la campanya electoral dels comicis del 25 de maig. Segons ha dit, la polèmica al Congrés dels Diputats entre la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, i la portaveu parlamentària socialista, Soraya Rodríguez, sobre la presumpta corrupció al PP responia a una lògica de política estatal. Ara bé, ha reconegut que els resultats del 25-M tindran una "dimensió nacional" i ha citat la lectura que se'n farà a Catalunya. També creu que, si el PP guanya, intentarà vendre el triomf com una via per legitimar les polítiques de la Moncloa.

L'exministre de la Presidència ha acusat el president espanyol, Mariano Rajoy, de fer una "devaluació social". És a dir, intentar guanyar "competitivitat" econòmica a canvi d'abaixar els salaris i fer més precària l'ocupació. Sobre les retallades socials del govern socialista francès, ha dit que és culpa de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i la política d'austeritat que ha aplicat a la UE. En aquest sentit, ha reclamat la confiança als socialdemòcrates per fer "girar" el vaixell europeu i aconseguir més flexibilitat i una velocitat menys severa a l'hora de reduir el dèficit públic.

stats