Política 14/06/2015

Javier Arenas: "Gràcies al PSOE, radicals i extremistes governen on va guanyar el PP"

"Els socialistes han renunciat a ser alternativa de govern i prefereixen limitar-se a completar accions radicals", assenyala el vicesecretari de política autonòmica i local del PP

Efe
3 min
TOT ESPERANT EL FRACÀS DE L'ENTESA CIU-ERC
 El PP confia que un eventual acord de legislatura entre nacionalistes i republicans està condemnat a implosionar per les seves contradiccions internes. Els populars planegen intensificar la pressió sobre el futur govern per fer-lo descarrilar. Javier Arenas (a la imatge) va dir ahir que ERC creix cada vegada que CiU "es radicalitza".

Pilas (Sevilla)El vice secretari general de política autonòmica i local del PP, Javier Arenas, ha afirmat avui que el PSOE ha decidit renunciar a ser alternativa de govern i ha denunciat que cal agrair als socialistes que opcions "radicals" estiguin governant "on el PP va guanyar les eleccions". Durant un acte al costat de l'equip municipal de Pilas (Sevilla), encapçalat pel seu alcalde, José Leocadio Ortega, Arenas ha subratllat la "responsabilitat molt especial" que té el PP després de ser "la primera força política" i ha lamentat que el PSOE hagi decidit "una cosa greu" com "renunciar a ser alternativa de govern" i que "prefereixi limitar-se a completar accions radicals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Gràcies al PSOE de Pedro Sánchez, opcions independentistes, radicals i extremistes estan governant on el PP va guanyar les eleccions", ha dit el dirigent popular, que s'ha mostrat "convençut" que el 24 de maig hi va haver una ordre del secretari general dels socialistes de "per terra, mar i aire fer fora el PP d'on ha guanyat les eleccions".

Arenas ha denunciat les "contradiccions" del PSOE, ja que mentre aquests dies l'expresident del govern Felipe González era a Veneçuela "defensant la llibertat", Sánchez a Espanya "regalava alcaldies a Podem i als radicals on el PP havia guanyat les eleccions".

Ha assegurat que els espanyols "valoraran i decidiran" sobre aquest comportament i ha reconegut que "és veritat" que el PP "no té els mateixos vots que fa quatre anys", però s'ha mostrat "convençut" que "els pactes postelectorals d'alguns marcaran una gran diferència en vots per a les eleccions generals".

Ha argumentat que "quan s'obté un suport majoritari és perquè s'ha il·lusionat els ciutadans, mentre que quan el que ha guanyat les eleccions no acaba governant es genera una gran desil·lusió".

"És impossible explicar a ningú, des del sentiment democràtic, que quan es guanya es va a l'oposició i quan es perd es governa", ha emfatitzat Arenas, que creu que "els pactes multipartits que el PSOE ha decidit posar de moda tenen com a conseqüència gairebé sempre una pèssima gestió per als ciutadans".

Ha contraposat a això les diferències "molt clares" que suposa la gestió del PP en els ajuntaments: "Davant radicalitat, moderació; enfront de sectarisme, govern per a tothom; enfront de independentisme, cohesió d'Espanya, i en tots els casos, ocupació , ocupació i ocupació ", ha sostingut.

Ha recordat que el PP governa "en la majoria de les ciutats d'Espanya" i que tindrà al voltant de 3.000 alcaldes dels 8.000 de tot el país i 22.750 regidors "defensant les idees del partit i els seus compromisos en els ajuntaments", i ho farà "perquè ens han votat els espanyols", ha insistit.

El vice secretari general de política autonòmica i local del PP ha dit que el seu partit "ha intentat tenir governs on ha guanyat les eleccions, no on les ha perdut, com d'altres" i ha sostingut que han demostrat "un gran diàleg" per aconseguir governs estables amb moltes forces polítiques.

"Amb qui no hem pogut pactar? Amb els que han volgut fer-nos fora havent guanyat i amb qui representa opcions independentistes", ha argumentat Arenas, que ha garantit que "a partir de demà els alcaldes del PP treballaran diàriament perquè Espanya no retrocedeixi, compromesos amb la seva cohesió i unitat".

Ha avançat que després d'aquestes eleccions municipals els populars seguiran endavant "amb més força que mai", ja que el país "no pot tallar la seva bona ratxa de bon govern", i ha defensat que "no s'ha sortit de la crisi però se n'està sortint, i des d'ajuntaments i comunitats s'hi contribueix sota el lideratge de les reformes de Mariano Rajoy".

"On hi ha un alcalde del PP es pot esperar coherència. No hi haurà sorpreses, sinó moderació i estabilitat, i que durant les 24 hores del dia s'estiguin posant damunt de la taula polítiques que beneficiïn la creació d'ocupació des de la cohesió d'Espanya", ha conclòs.

stats