Política 30/09/2014

Javier Marías es refereix a Carme Forcadell com "aquesta mena de monja manaire i presumida elevada a la categoria de 'mare pàtria'"

L'escriptor ataca la presidenta de l'ANC en un article a 'El País' i diu que té "la immensa capacitat de dir ximpleries"

Ara
1 min
L'escriptor, Javier Marías, durant la presentació de 'Así empieza lo malo'

BarcelonaL'escriptor, Javier Marías, s'ha referit a la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, com "aquesta mena de monja manaire i presumida elevada a la categoria de 'mare pàtria'" en la columna que va publicar el passat diumenge al diari 'El País' titulada "Si jo fos català". Marías ha afegit que Forcadell té "la immensa capacitat de dir ximpleries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, l'escriptor ha manifestat que li sembla "respectable" que els catalans vulguin la independència però que no entén per què la decisió s'ha "exacerbat" des del 2012. "Després de segles de convivència -gairebé mai forçada- ha passat alguna cosa greu?", es qüestiona.

Marías tatxa la independència de "febre" i de "cortina de fum". Diu que l'independentisme "es propaga quan a Espanya hi ha un govern del PP del qual un entén que qualsevol vulgui separar-se'n", "quan hi ha una aguda crisi econòmica" i "quan la Generalitat s'anticipa a Rajoy en les retallades".

Marías defensa que li és indiferent si Catalunya s'independitza però que és més important "en mans de qui queda". Afirma que si Catalunya s'independitzés quedaria aïllada i no podria rebre l'ajuda de les altres comunitats, ni d'Espanya ni d'Europa i acaba la columna dient "si jo fos català tindria pànic".

stats