Política 31/08/2019

Joan Carles I rep l'alta després de ser operat del cor: "Em trobo fenomenal, amb tubs i canonades noves"

El rei emèrit, de 81 anys, surt de l'hospital on ha estat ingressat vuit dies

Ara
2 min
Joan Carles I rep l'alta després de ser operat del cor: "Em trobo fenomenal amb tubs i canonades noves"

BarcelonaJoan Carles I ha abandonat aquest dissabte el centre hospitalari Quirón de Madrid després de rebre l'alta hospitalària. El rei emèrit, de 81 anys, va ser intervingut del cor fa vuit dies. Al sortir de la clínica, Joan Carles I ha explicat que la intervenció i el període de convalescència han estat com si li hagués "passat per sobre un camió", però ha assegurat que ara es troba "fenomenal" i amb "tubs i canonades noves", segons unes declaracions recollides per l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els responsables del centre han explicat que el rei emèrit es troba clínicament estable de la intervenció de triple 'bypass' coronari que li van practicar el 24 d'agost passat –i que es va allargar diverses hores– i que la seva evolució és bona.

Segons ha explicat el mateix rei emèrit al sortir del centre, la recuperació no serà gaire llarga i durarà "un mes i mig" aproximadament. Joan Carles I s'haurà de sotmetre a revisions periòdiques dels metges que l'han intervingut i que porten el seu cas. L'operació de cor ha estat la dissetena intervenció a la qual s'ha sotmès el rei emèrit.

Joan Carles I serà operat del cor dissabte

L'última vegada que l'ex cap d'estat va haver de passar pel quiròfan va ser aquest mateix any. El 10 d'abril es va sotmetre a una operació per una lesió cutània per sobreexposició al sol. Però la que va tenir més ressò –i que suposaria l'inici del declivi de la seva popularitat– va ser l'operació a la qual es va sotmetre el 2012 per una lesió al maluc que es va fer quan va caure mentre caçava elefants a Botswana en un viatge que s'havia mantingut en secret. En aquella ocasió els metges li van col·locar una pròtesi al maluc. Joan Carles I va necessitar dues operacions més el 2013 per solucionar una infecció de la pròtesi.

Des del 2 de juny, Joan Carles I ja no participa en cap acte oficial com a rei emèrit. Poc després de les eleccions municipals del maig, amb 81 anys i cinc després de la seva abdicació, va anunciar que es retirava de la vida pública.

stats