CANVI DE CICLE
Política 13/09/2014

Nuet vol que la resposta "unitària" a un veto al 9-N sigui "la ruptura democràtica" amb els pactes del 78

El coordinador general d'EUiA lamenta "l'enrocament" del govern espanyol en pretendre que Catalunya "es doblegui"

Acn
2 min
Nuet, en el consell nacional d'EUiA

BarcelonaEl coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha demanat que la "resposta catalana" al possible veto del TC sigui "una unitat basada en la ruptura democràtica". "No volem un segon pacte de la Transició sinó trencar el consens del 78; volem unitat per la ruptura", ha afegit durant el consell nacional que els comunistes han celebrat aquest dissabte a Barcelona, just després de l'Onze de Setembre. EUiA ha posat l'accent no només en la unitat política sinó "sobretot, que participi la societat civil catalana". A més, Nuet, que va participar a la 'V' de la Diada, ha lamentat també "l'enrocament" del govern del PP: "no es pot pactar ni dialogar" amb un partit que vol "que Catalunya es doblegui". "El que no volem és un segon pacte de la Transició, el que volem és trencar el consens del 78, que ens va emmanillar a un Tribunal Constitucional i a una Constitució que avui el poble de Catalunya no reconeix", ha explicat el també diputat de l'Esquerra Plural al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nuet ha valorat "molt negativament" les declaracions de Soraya Sánez de Santamaría aquest divendres després de la reunió del consell de ministres espanyols. "Nosaltres ja sabíem que amb la dreta és en aquest moment molt difícil dialogar i pactar, perquè tenen un itinerari que està no ja en la Constitució del 78, sinó en la seva interpretació franquista i preconstitucional de la Constitució, i per tant l'únic que esperen és que Catalunya es doblegui i que la dreta espanyola imposi un calendari de recentralització i de domini de la voluntat dels catalans i catalanes, i davant d'això no es pot pactar ni dialogar", ha declarat Nuet.

Finalment, el coordinador d'EUiA ha reiterat "l'èxit' de la V, "una demostració de civisme, de mobilització popular, i de ciutadania empoderada que vol votar el 9 de novembre". "Després d'aquesta mobilització és impensable que algú pugui treballar a Catalunya amb l'escenari d'acceptar que no es posin les urnes, que la gent voti, i que la gent sigui la protagonista", ha conclòs.

stats