Política 22/06/2015

Rigol acusa la cúpula d'Unió de "prioritzar el judici predeterminat de distanciament" sobre la independència

L'expresident del Parlament, en la seva carta de comiat com a militant del partit, assegura que el 27-S vol estar amb la gent que s'expressa "clarament a favor" d'aquesta opció

Ara
1 min
Joan Rigol, a la foto amb Duran, ha coordinat el Pacte pel Dret a Decidir i vol que Unió es posicioni sobre la independència.

BarcelonaL'expresident del Parlament, Joan Rigol, va escriure divendres passat una carta de comiat adreçada a la direcció d'Unió, que van rebre Josep Antoni Duran i Lleida i Ramon Espadaler l'endemà, on argumentava la seva baixa com a militant del partit. Un dels arguments que esgrimeix Rigol en la missiva, a la qual ha tingut accés l'ARA, és que, en l'anàlisi del resultat de la consulta interna que va celebrar la formació el 14-J, es va "prioritzar el vostre judici [de la direcció] predeterminat de distanciament respecte a la independència, més que la voluntat de cohesió interna".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La sortida dels consellers d'Unió del Govern és, al meu entendre, la confirmació clara del distanciament del fer pinya al voltant de la societat civil mobilitzada (ANC, Òmnium Cultural, AMI) i del full de ruta. Crec que el full de ruta és millorable: però des de dins. Fins i tot crec que pot donar aixopluc a la diversitat que hi ha a Unió", constata Rigol.

L'exdirigent democristià, que va ser conseller amb Jordi Pujol i vicepresident del Senat, assegura que el seu desig per al 27-S és "estar amb la gent que s'expressa a favor de la independència de Catalunya". "Si alguna persona, malpensada, creu que el que et dic està condicionat per alguna responsabilitat política de futur vull que sàpigues, amb la credibilitat que em mereixo, que ningú m'ha insinuat res de res. És més, crec que ja he fet tot el meu trajecte de responsabilitats polítiques", conclou.

stats