9-N ALTERNATIU
Política 29/10/2014

Joana Ortega: "És difícil pensar què es pot impugnar del 9-N. Es poden impugnar també els sentiments?"

La vicepresidenta no creu que el TC suspengui la jornada i explica que finalment hi haurà 6.695 meses repartides en 1.317 locals de participació en 942 municipis

Ara
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha apuntat aquest dimecres a 'El matí de Catalunya Ràdio' que se li "fa molt difícil pensar què es pot impugnar" de la jornada del 9-N per part del govern espanyol. "Es poden impugnar també els sentiments?", s'ha preguntat, i per això no ha volgut considerar la possibilitat que el Tribunal Constitucional suspengui el procés participatiu. De fet, fins i tot ha apuntat que "cap funcionari tindrà una tasca especial", atès que un dels motius pels quals l'Estat volia impugnar era la implicació dels treballadors públics. "Aquesta capacitat d'innovació del govern de suspendre tots els actes que es fan al nostre país té un límit, desitjo que el TC sigui coherent", ha afirmat Ortega, que està "treballant perquè tothom pugui expressar allò que desitja per al seu país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, la vicepresidenta ha explicat que finalment hi haurà 6.695 meses el 9-N, repartides en 1.317 locals de participació en 942 municipis. Per tant, només n'hi haurà 5 sense urnes, on "el Govern habilitarà els mecanismes necessaris per poder-se desplaçar a un altre municipi". A més, la xifra definitiva de voluntaris, 40.930, és "una fita històrica i un indicador d'una alta participació", ha celebrat. "El dia 9 tornarem a tenir la mirada del món i tornarem a donar un exemple de civisme", ha assegurat Ortega, que creu que no hi haurà grans cues i es podrà assumir l'afluència de votants.

A partir d'aquest dimecres a la tarda es podrà consultar el punt de votació de cadascú des de la web del procés de participació, el qual dependrà del lloc de residència que consti al DNI. De fet, no hi haurà cap ordinador connectat en xarxa a les meses de votació, precisament per evitar atacs informàtics, segons ha reconegut Ortega. L'única informació que contindrà serà la relació de punts de votació segons les adreces, i el cens s'anirà elaborant a mesura que els votants s'hi apuntin. "El Govern no usarà cap registre previ, no tindrà cap dada personal", ha insistit la vicepresidenta. A més, el registre que es creï el mateix 9-N "es destruirà quan acabi el procés". Entre aquest dimecres i dijous els voluntaris rebran les instruccions de la seva tasca en el procés participatiu, un procediment que dilluns ja s'haurà acabat.

stats