POLÍTICA
Política 23/11/2011

La retallada del sou dels funcionaris es farà reduint les dues pagues extres

La vicepresidenta, Joana Ortega, insisteix que la mesura és temporal, i que si Rajoy també l'anuncia, la retiraran

Ara
1 min
Artur Mas, durant la roda de premsa en què ha anunciat les 9 mesures per reduir el dèficit / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Govern ha donat més detalls aquest dimecres sobre la retallada del sou dels funcionaris anunciada pel president Artur Mas. La reducció s'aplicarà sobre els complements del sou base, dos cops a l'any, segurament en les pagues extres de juny i desembre. Això ho ha dit la vicepresidenta Joana Ortega a TV3. Més tard ho ha confirmat a RAC1 i a Catalunya Ràdio el portaveu Francesc Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha insistit que és un ajust "temporal" i "emmarcat en el 2012", i assegura que si el govern espanyol "presenta una mesura que penalitza el sou dels funcionaris, el govern català retirarà la mesura presentada". No obstant això, Ortega reconeix que encara s'ha de treballar "sobre la lletra petita" que inclouran les mesures. Assegura, però, que "els sindicats majoritaris" estaven al corrent de la nova onada de retallades: "Jo mateixa els vaig trucar dilluns a última hora per comunicar-los que ens havíem de posar a treballar en una sèrie d'ajustaments". "Els treballadors públics saben que han de fer un esforç, i saben que poden fer-lo", ha dit Ortega.

Homs ha deixat clar que la "voluntat" de l'executiu és que les mesures no s'apliquin de forma "lineal". "L'esforç no es pot demanar de manera igual per a tothom, com va fer el govern espanyol", ha assegurat, i ha recordat que hi ha "un catàleg" de complements que es poden tocar i sobre el qual el Govern negociarà amb els sindicats "durant les properes setmanes".

stats