Política 23/01/2013

Joaquim Nadal anuncia que no es veu "amb cor" de seguir al consell nacional del PSC

L'exconseller assegura a través de Twitter que el projecte de Navarro "depassa conjuntures i errors reiterats"

Sara González
2 min
Joaquim Nadal sortint de l'executiva del PSC aquest dilluns a la tarda / PERE VIRGILI

BarcelonaEl vot en contra de la declaració de sobirania del PSC que lidera Pere Navarro no només pot suposar el trencament del grup parlamentari en el primer ple de la legislatura; també ha causat l'enuig d'històrics dirigents del partit, com ara Joaquim Nadal. L'exconseller ha anunciat a través del seu compte de Twitter que no es veu "amb cor" de seguir al consell nacional del PSC. "El projecte del PSC depassa conjuntures i errors reiterats. Em dec als amics de Girona. Ja no em veig amb cor de seguir al consell nacional", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconseller ja ha mostrat els darrers dies la seva disconformitat amb el rumb que està prenent la cúpula del PSC. "Mai no m'havia sentit tan lluny del partit que he mirat de representar durant trenta-tres anys. Error tàctic, estratègic, ideològic i polític", ha dit hores abans a través de la xarxa social. Nadal també ha afirmat que votar 'no' a la declaració i coincidir amb PP i Ciutadans "va en contra dels elementals principis socialistes i contra els valors fundacionals del PSC". "Com es pot voler ser una tercera via si se serveix amb safata el titular que situa el PSC en el front unionista?", ha seguit dient en la bateria de reflexions a Twitter.

Nadal porta més de tres dècades exercint càrrecs destacats dins el PSC, tot i que a les passades eleccions ja no va estar a les llistes. Va ser el primer alcalde de Girona escollit en democràcia després de la Transició; l'any 1995 va ser candidat a la presidència de la Generalitat; durant el tripartit va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i la passada legislatura era el president del grup parlamentari fins que Navarro el va substituir per Xavier Sabaté poc abans que Artur Mas anunciés l'avançament de les eleccions.

Com es pot voler ser una tercera via si es serveix amb safata el titular que situa el PSC en el front unionista?

stats