POLÍTICA
Política 13/02/2012

Hereu admet que no s'ha sentit recolzat per la direcció del PSC però diu que la decisió de plegar és personal

"És evident que no", ha dit l'exalcalde quan li han preguntat a Catalunya Ràdio si va tenir el suport de José Montilla quan s'havia d'escollir l'alcaldable per Barcelona

Ara
2 min

BarcelonaL'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, admet que en alguns moments no s'ha sentit recolzat per la direcció del PSC però diu que la decisió de llençar la tovallola, deixar l'Ajuntament i renunciar a ser alcaldable en les properes municipals és una decisió personal, que ha pres després d'un temps de pensar-s'ho "i d'una reflexió molt serena".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Després de perdre les eleccions havíem de construir una nova etapa", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. L'exalcalde va anunciar que renunciaria a la seva acte de regidor en el congrés de la federació de Barcelona del PSC.

"És evident que no", ha contestat Hereu quan el periodista Manel Fuentes li ha preguntat si es va sentir recolzat pel primer secretari José Montilla quan s'havia d'escollir l'alcaldable per Barcelona. "És evident que no. Que confrontàvem idees. Però això no és res negatiu. Que hi hagi disparitat. Per això finalment es va acabar amb unes primàries", ha afirmat. Primàries que Hereu va guanyar, per després perdre l'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona i l'hegemonia socialista a la capital catalana des de la restauració de la democràcia.

Després de la derrota, Hereu sentia que s'havia de quedar, per reformular el projecte socialista. Ara, però, es veu "imatge del passat" i creu que ha arribat el moment de fer "un pas al costat" per deixar pas a Jordi Martí, del qual ha dit que pot representar "el millor del passat i del futur".

Tot i les discrepàncies amb la direcció del partit, l'exalcalde ha deixat clar: "Sempre he sentit i he tingut el suport dels meus companys". "He tingut, i fins a aquest cap de setmana sempre he sentit, el suport dels meus companys del PSC. També en aquest congrés. He estat escollit amb vot secret per molta gent", ha insistit.

Què farà ara

"No sé on aniré, jo avui començo de nou", ha dit Hereu en referència al seu futur. "Avui començo una nova vida. Però estic disposat a seguir gaudint en el futur. I també m'agrada el món de l'empresa", ha assegurat.

Hereu ha destacat els actius de Jordi Martí, que el substituirà al capdavant del grup municipal del PSC i que es perfila com a alcaldable.

stats