Política 20/01/2015

Jordi Martí, exlíder del PSC a l'ajuntament de Barcelona, es perfila com el líder de MES

El congrés fundacional de dissabte votarà l'expresident de grup municipal del PSC a Barcelona com a màxim dirigent i portaveu del nou partit

2 min
Jordi Martí en roda de premsa aquest dilluns / ACN

MES, el partit que prepara per dissabte el seu congrés fundacional i suposarà la dissolució de NeCat i Moviment Catalunya per confluir en aquesta nova marca, escollirà també a la seva direcció nacional. Segons ha pogut saber l'ACN, l'expresident del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, serà qui encapçali aquesta primera direcció, assolint el càrrec de màxim dirigent i portaveu de MES a Catalunya. El nomenament, però, ha de passar el tràmit de la votació i, per tant, no serà efectiu fins dissabte. L'acompanyaran a la direcció les diputades Marina Geli i Núria Ventura, i noms com Pere Almeda (NeCat), Magda Casamitjana (NeCat), o Pia Bosch (Moviment Catalunya).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El proper cap de setmana, Moviment d'Esquerres (MES) farà efectiu el seu naixement com a partit, deixant així enrere les sigles i estructures de NeCat i Moviment Catalunya. A més de debatre i votar els seus estatuts, els assistents a l'assemblea hauran d'escollir els òrgans que regiran el partit. Segons ha pogut saber l'ACN, MES podria tenir en Jordi Martí la seva cara visible i la figura que encapçali el projecte a nivell nacional i faci les funcions de portaveu. El seu nomenament s'haurà de votar, però de moment és l'aposta que fan els fundadors del nou partit.

La formació comptarà, a més, amb una direcció nacional, de la que formaran part com a membres nats els diputats electes -com Marina Geli i Núria Ventura si, tal i com sembla, finalment no deixen el seu escó al Parlament i passen a ser diputades no adscrites fora del grup del PSC, o l'eurodiputat Ernest Maragall-. També està previst que s'esculli com a número dos de MES a l'actual dirigent de NeCat Pere Almeda, i que els acompanyin noms com l'exalcaldessa de Roses Magda Casamitjana (NeCat) o l'exlíder del PSC de Girona Pia Bosch (Moviment Catalunya).

MES disposarà també d'un Consell Polític, que serà l'òrgan de major pes i poder de decisió entre congressos, i d'una Assemblea, que serà el marc en el que se celebraran els congressos i els grans processos de la formació.

Tot apunta, a més, que l'estructura i els estatuts que s'escolliran dissabte tindran una vigència d'al voltant d'un any, donat que passat tot el període electoral de comicis municipals, al Parlament i al Congrés, MES tornarà a celebrar un segon congrés per adaptar el partit i actualitzar els objectius.

stats