POLÍTICA
Política 03/06/2011

Portabella diu que ERC va "ofendre la ciutadania" amb la manera com es va pactar el segon tripartit

Creu que les negociacions amb el PSC i ICV i el pacte final van "confondre" l'electorat. El líder republicà ha renunciat a ser president d'ERC i atribueix la davallada del partit a Catalunya i Barcelona a un "factor emotiu" i no programàtic

Roger Tugas
2 min
Jordi Portabella

BarcelonaEl candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, continua fent autocrítica. En una roda de premsa, el líder republicà ha dit aquest divendres al matí que ERC va "ofendre la ciutadania" amb la manera com es va pactar un segon tripartit que, segons ha afirmat, va comportar aspectes positius que han quedat "ocults" per les formes com es va gestar. Creu, a més, que les negociacions amb el PSC i ICV i el pacte final van "confondre" l'electorat. Portabella ha renunciat a ser president, secretari general o a "qualsevol responsabilitat orgànica" dins de l'executiva nacional d'ERC, tot i que seguirà militant i es posa "a disposició" dels nous líders del partit si veu que encarnen "una proposta renovadora". No sap encara, però, què farà d'aquí a quatre anys i si optarà a liderar de nou la formació a la capital catalana a les municipals del 2015.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El regidor barceloní ha assegurat que "el partit requereix de gestos d'aquest tipus per guanyar credibilitat davant la ciutadania" i atribueix la davallada del partit a Catalunya i Barcelona a un "factor emotiu" i no "programàtic i racional". Malgrat tot, no va voler valorar altres possibles candidats a liderar ERC, ja que "no hi ha ningú que hagi decidit presentar candidatura" formal i no vol "opinar sobre supòsits".

Aquest divendres Portabella ha confirmat la seva decisió en un article a l'AvuiAvui, tal com va avançar l'ARA. El líder d'Unitat per Barcelona troba que hi ha d'haver foc nou i demana que tota la direcció plegui. En un article titulat "Renovar-se o equivocar-se", diu Portabella: "No s'hi valen exercicis intencionats d'amnèsia parcial. Ni tampoc intentar renovacions que no ho són. No poden continuar manant els que ara manen perquè els ciutadans ens han dit clarament que no. Ens han dit que prou". I afegeix: "Els que som vistos com la direcció del partit hem de plegar. Estic content de poder-ho fer i d'anunciar que no em presentaré a la presidència d'Esquerra".

stats