Política 13/01/2015

Un informe policial sobre el cas Pujol té dades falses, segons el 'Diari d'Andorra'

El diari explica que la informació aportada per la banca andorrana demostra que la unitat d’intel·ligència espanyola va falsificar la captura de pantalla inclosa en l'informe per demostrar ingressos de diners a un compte andorrà per part de Marta Ferrusola i tres dels seus fills

Ara
1 min
OFENSIVA JURÍDICA 
 Jordi Pujol i Marta Ferrusola confien en l’estratègia del seu advocat, Cristóbal Martell.

BarcelonaL’informe de la intel·ligència espanyola pel cas Pujol és fals, segons avança aquest dimarts el 'Diari d'Andorra'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diari explica que la informació aportada per la banca andorrana, i que la família Pujol Ferrusola va lliurar al jutjat número 31 de Barcelona, demostra que la unitat d’intel·ligència espanyola va falsificar els informes sobre els comptes que Marta Ferrusola i els seus fills Pere, Mireia i Marta tenien a Andorra.

Segons el diari, la captura de pantalla que la UDEF va incloure al seu informe sobre suposats moviments bancaris està falsificada. La captura mostrava, suposadament, onze ingressos per valor de 3,4 milions a una entitat andorrana entre el 9 de desembre del 2010 i el 4 de novembre del 2011.

El rotatiu assegura que hi ha elements que demostren que la captura és falsa, malgrat que les quantitats de diners traspassats serien correctes, segons les diligències prèvies a les quals ha tingut accés el diari. Els elements falsos serien, sempre segons el diari, la data de l'informe –1 de juliol, anterior a la informació d''El Mundo' destapant el cas, el 7 de juliol–, el fet que la captura inclogui el nom de la persona que fa l'ingrés –als comptes xifrats a Andorra els noms dels titulars no apareixen, sinó que es vinculen a un número–, i l'últim indici de manipulació seria que s'atorguen les dades aportades al banc d'origen dels diners com si fos el banc destinatari.

stats