POLÍTICA
Política 01/09/2014

L'exparella de Jordi Pujol fill diu que la policia té un informe «molt fort» sobre Marta Ferrusola

María Victoria Álvarez admet que tot plegat no hauria transcendit si no hagués estat pel procés sobiranista, perquè hi havia un "pacte d'estat" per tapar-ho

Europa Press
2 min
Victoria Álvarez, exparella del primogènit de Jordi Pujol / ARA

BarcelonaL'exparella de Jordi Pujol Ferrusola María Victoria Álvarez ha advertit aquest dilluns que la controvertida unitat central de delinquència econòmica central, la UDEF, té un informe "molt fort" sobre la dona de l'expresident Jordi Pujol, Marta Ferrusola, que encara no s'ha fet públic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Antena 3, Álvarez ha dit: "Crec que aviat sortirà l'únic informe de la UDEF que encara no s'ha fet públic, el de Marta Ferrusola. Si la confessió de Pujol ha posat la gent amb els pèls de punta, la informació de Ferrusola serà molt forta".

Álvarez ha insistit que la dona de l'expresident "s'ha encarregat de cosetes bastant importants de diners" i ha subratllat que la família Pujol és com "un clan que funcionava com una màfia". "Quan algú no volia alguna cosa es dedicaven a inundar-li les finques i a fer coses", ha destacat.

Diners per a l'estat català

A més, l'exparella del fill de Pujol ha donat per bona la informació que ha publicat la revista 'Interviú', en la qual s'afirma que des del 2011 els diners guanyats pels Pujol a través de comissions d'obra es van començar a destinar a la creació d'un nou estat català. "Tot forma part d'un pla molt, molt rebuscat de la família Pujol que ja anirem sabent" ha sentenciat per a continuació afegir que "'Interviú' té bastanta raó" en tot el que ha publicat.

D'altra banda, Álvarez ha qüestionat que el president de la Generalitat, Artur Mas, no sabés res de l'activitat financera dels Pujol i ha recordat que el dirigent català "va estar 30 anys enganxat a ells i a més va ser conseller" d'Economia i Finances. "Que no s'ha assabentat d'això? Va home, va!», ha etzibat.

Un "pacte d'estat" per callar

Així ha insistit en l'existència d'un "pacte d'estat" per guardar silenci al voltant del cas i s'ha mostrat convençuda que si no fos pel procés sobiranista "no hauria sortit", però "han hagut de posar fre d'alguna manera", ha reblat. I encara ha anat més enllà, i s'ha permès asseverar que Rajoy no està sent prou ferm davant el sobiranisme: "El president del Govern té poder en l'executiu i no cal que s'escudi amb el Tribunal Constitucional. Podria haver parat això d'una altra manera".

stats