Política 16/05/2015

"L'ANC ha tingut èxit perquè ha treballat amb voluntat de pluralitat i integració": Jordi Sànchez, en 10 frases

El nou president de l'ANC promet lleialtat amb el pacte entre els partits sobiranistes que al gener va enterrar la llista unitària i es proposa com a prioritat eixamplar els suports al full de ruta acordat

2 min

1. "És molt important tenir tots molt clar que aquest nou secretariat és un simple esglaó més de la història de l'ANC"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Si avui podem ser a Cardona parlant del nou secretariat és perquè la història de l'Assemblea és una història d'èxit portat per homes i dones que des de la seva creació han tingut l'encert i la valentia de mobilitzar la societat civil catalana per avançar cap l'estat propi, únic repte que ens compromet i interessa als que som aquí"

3. "El projecte ANC només ha tingut èxit perquè ha treballat amb voluntat de pluralitat i integració"

4. "Malgrat tot el que s'ha publicat i especulat, el que avui s'ha viscut aquí és un exemple de maduresa, de voluntat de servei al país, i vull donar les gràcies a totes les persones que han tingut l'honestedat de posar part de la seva vida al servei de l'Assemblea, de complicar-se la vida al servei de l'Assemblea i que malgrat aquest atreviment no han tingut el suport per ser aquí"

5. "A partir d'avui mateix començarem a treballar en una única direcció immediata, que és que l'11-S novament doni un senyal inequívoc que la voluntat d'aquest país no tira enrere, que la voluntat democràtica majoritària és conquerir la plena sobirania"

6. "Treballarem per una república catalana més justa, més igualitària, on tothom, hagi nascut on hagi nascut, porti el cognom que porti i parli la llengua que parli sàpiga que és un actor imprescindible perquè algun dia aquest país sigui un país lliure"

7. "Ha estat inevitable el soroll mediàtic, que ens acompanya dia sí i dia també i a vegades no ens abandona de nit. Però crec que tots, per descomptat la Liz, ho hem portat de la millor manera que hem sabut. […] Us asseguro que el que s'ha viscut aquí no ha estat una desautorització de ningú. La democràcia, que és en el que creu l'Assemblea, és incerta"

8. "Estem convençuts que una majoria a les urnes permetrà que la immensa majoria d'ajuntaments tinguin majories a favor de la independència i aquesta és la feina per la qual aquest secretariat i equip ve a treballar"

9. Sobre la llista unitària: "L'ANC és inequívoca: l'ANC forma part de l'acord del gener amb els partits, en va ser garant, que defineix perfectament un camí que porti a fer que les forces sobiranistes siguin majoria al Parlament amb mandat inequívoc per desconnectar de l'estat espanyol"

10. "L'ANC sap que el seu paper és contribuir al fet que una majoria social, el dia que hi hagi urnes, es decanti majoritàriament per aquestes opcions. La resta són debats que no corresponen a l'ANC. L'ANC no és un partit, ha de treballar perquè els partits impulsin aquest procés. Ara ens toca ampliar el full de ruta. L'única cosa que ens fa imparables és sumar, l'única cosa que no es pot vèncer en democràcia. L'únic compromís moral, l'únic contracte amb la societat catalana és que aquest país pugui votar com més aviat millor i expressar-se majoritàriament per la independència”

stats