ELECCIONS EUROPEES
Política 28/02/2014

ERC reclama a ICV que recapaciti i accepti negociar un punt en comú al programa de les europees

Jordi Solé apunta que seria una "oportunitat perduda" si no ho fes, però veu més important que es mantingui la unitat d'acció al Parlament Europeu

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl vicesecretari general d'Internacional i Relacions Institucionals d'ERC, Jordi Solé, ha lamentat que ICV s'hagi despenjat de les converses per pactar un punt comú per al programa de les eleccions europees i que no assistirà a les properes reunions previstes per aquest tema. "Ens hauria agradat que s'hi hagués quedat, és una oportunitat perduda", ha afirmat aquest divendres, tot i que seguidament ha apuntat "el més important és que la unitat segueixi sencera i sòlida" i que es defensi conjuntament el dret a decidir al Parlament Europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, els republicans han apuntat posteriorment en un comunicat que confien que ICV "recapaciti i atengui la petició que l'ANC, AMI, Òmnium i altres entitats sobiranistes han cursat als partits per tal que subscriguin els punts programàtics presents en la declaració de febrer de l'ANC". Així, ERC participarà en la reunió convocada per dilluns i afirma que posarà "el màxim de fàcil les coses per tal que ningú tingui cap excusa per evitar l'acció conjunta de les forces polítiques partidàries del dret a decidir i acordar la unitat d'acció al Parlament Europeu per defensar la consulta del 9-N".

Prèviament, Solé havia apuntat que, sense ICV, negociar punts en comú no tindria el mateix sentit, ja que no es podria visualitzar el front comú que es pretenia. Malgrat tot, el dirigent d'ERC confia que "segur que des de cada grup els eurodiputats catalans defensaran de manera aferrissada la consulta".

stats