Política 05/02/2015

Jordi Turull (CiU), a 'Els matins': "En allò referit a Catalunya, Podem es mou en el ni 'sí', ni 'no', sinó tot el contrari"

El dirigent nacionalista es mostra partidari d'una llista unitària independentista a les estatals i afirma que l'Estat no podrà frenar l'obertura de delegacions a l'exterior

Ara
2 min
El president parlamentari de CiU, Jordi Turull, a 'Els matins'

BarcelonaEl president parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha lamentat aquest dijous en una entrevista a 'Els matins' de TV3 que, "en allò referit a Catalunya, Podem es mou en el ni 'sí', ni 'no', sinó tot el contrari i, en funció de la setmana i de qui parla, diu alguna cosa o altra i no molt diferents de tots els dirigents espanyols fins ara". "L'exigència ha de ser amb nosaltres", ha apuntat el dirigent nacionalista, que ha insistit en la necessitat de la independència, atès que "l'experiència és que amb els d'un color o altre no hi ha manera" d'arribar a un acord per reformar Espanya de forma satisfactòria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Turull reclama "pujar el sostre del suport independentista" a través d'"explicar els motius pels quals volem fer aquest pas històric" i d'"aclarir els dubtes i combatre el vot de la por". "Enlloc d'anar a barraca ens hem estat picant cops, això desorienta", ha reconegut. De fet, s'ha mostrat partidari d'explorar una candidatura conjunta a les eleccions estatals de la tardor si el 27-S hi ha una victòria sobiranista: "De tot el que sigui sumar per multiplicar hi estem a favor". "Nosaltres ja ho hem intentat, a les europees i a les plebiscitàries, si algú vol sumar som nosaltres", ha insistit.

A més, ha avançat que CDC "anirà a les eleccions del 27-S amb el full de ruta que comparteixin totes les forces sobiranistes" i s'ha mostrat convençut que Unió i ICV finalment se sumaran a l'entesa, com en la data i la pregunta de la consulta. Pel que fa a les sigles, aquestes dependran "de la gent que es vulgui aplegar entorn del nostre projecte". "No reneguem de les sigles, però estem disposats a parlar-ne si podem aplegar més gent", ha exposat.

Igualment, Turull ha assegurat que l'Estat no podrà frenar l'obertura de noves delegacions a l'exterior i que el Govern no subordinarà la seva acció exterior a les ambaixades espanyoles. "Van arreglats si es pensen que ens en refiarem d'ells", ha etzibat, tot recordant que la diplomàcia estatal va frenar una presentació de 'Victus' a Holanda. "És clar que les obrirem, el que no sé és com volen prohibir que les obrim", ha asseverat, i s'ha preguntat: "La Cambra de Comerç pot tenir una delegació a l'exterior i Catalunya no?".

stats