Política 03/01/2013

Jordi Vilajoana, nou secretari general de la Presidència

Agafa el relleu de Francesc Homs, nou conseller del departament, de qui ha passat a dependre

Acn
1 min
Jordi Vilajoana

BarcelonaEl fins ara portaveu de CiU al Senat, Jordi Vilajoana, s'ha convertit aquest dijous en el nou secretari general de la Presidència. Ha estat un dels nomenaments que s'han aprovat durant la primera reunió del consell executiu del 2013. Vilajoana agafa el relleu de Francesc Homs, nou conseller del departament, de qui ha passat a dependre. Es tracta d'una figura política de confiança del president, Artur Mas, amb experiència com a membre dels governs de Jordi Pujol i també com a polític a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més de ser portaveu de la federació a la cambra alta, Vilajoana també va ocupar el càrrec de vicepresident del Congrés dels Diputats. Jordi Vilajoana (Barcelona, 1949) va ser vicepresident del Congrés durant la primera legislatura en què José Luis Rodríguez Zapatero va ocupar la presidència del govern estatal, del 2004 al 2008. Posteriorment, va passar a encapçalar el grup de CiU al Senat, on ha estat fins a l'actualitat.

Abans de traslladar-se a Madrid, Vilajoana havia ocupat càrrecs de rellevància als governs de Jordi Pujol. Llicenciat en ciències econòmiques, va ser conseller de Cultura durant la darrera legislatura de Pujol, del 1999 al 2003. Prèviament havia estat director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, del 1995 al 1999.

stats