ABDICACIÓ DEL REI
Política 02/06/2014

José Bono titlla d'oportunistes els que demanen una República

L'exministra del PSOE lloa el rei perquè durant el cop d'estat, "entre els colpistes i el seu poble, va elegir al seu poble"

Europa Press
1 min

MadridL'exministre i expresident del Congrés dels Diputats José Bono ha titllat d'oportunistes als qui demanen una República després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi anunciat l'abdicació del monarca aquest dilluns. Bono creu que el sistema ha de canviar però el que no ha de canviar és la forma d'estat, ha dit en declaracions a La Sexta recollides per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la figura del rei, l'exministre socialista ha assenyalat que després de l'intent de cop d'estat, Juan Carlos va començar a ser sentimentalment el rei de tots els espanyols perquè "entre els colpistes i el seu poble, va elegir al seu poble". "Com ha dit Santiago Carrillo [exsecretari general del PCE], que no és sospitós, si aquela nit a Espanya no hi hagués hagut un rei com Juan Carlos, ens n'anàvem al carall tots", ha recordat.

Després de preguntar-li pel príncep, Bono ha destacat que no ha sentit contra ell "una crítica seriosa, rotunda, rigorosa i severa" de manera justificada, alguna cosa "molt important". "Ell individualment té un valor clar i tot el món ho reconeix, fins i tot gent que està en disposició de defensar la República", ha subratllat.

stats