Política 31/10/2012

Montilla, sobre el dret a decidir: "El referèndum és la modalitat preferida dels dictadors"

"Franco organitzava referèndums", afegeix l'expresident de la Generalitat a TV3. Assegura que no és possible fer una consulta "en els paràmetres en què ho plantegen alguns" sense modificar la Constitució i diu que el dret internacional no avala cap secessió unilateral de cap territori

Ara
1 min
L'expresident José Montilla a 'Els matins' de TV3

BarcelonaL'expresident de la Generalitat de Catalunya José Montilla assegura que qualsevol iniciativa en el camp del dret a decidir s'ha de fer "respectant les lleis i l'estat de dret". En una entrevista a 'Els matins', de TV3, aquest dimecres, l'ara senador socialista ha arribat a comparar el procés català amb Franco: "Un referèndum pot ser antidemocràtic? Sí, Franco organitzava referèndums. En una democràcia, el referèndum es fa d'acord amb l'estat de dret. El referèndum és la modalitat preferida dels dictadors. Ho vull precisar perquè no cal mitificar el referèndum. En un país democràtic, el referèndum es fa respectant la llei". Montilla s'ha manifestat completament contrari a "qualsevol procediment" fora de la legalitat, i ha subratllat que no és possible fer una consulta "en els paràmetres en què ho plantegen alguns" sense modificar la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montilla ha apel·lat al diàleg entre el Govern i l'executiu espanyol i ha afirmat que "el dret internacional no avalaria cap secessió unilateral". "No podem marxar sense acord", ha sentenciat. "Ja sap d'on ve el dret a decidir?", s'ha preguntat l'expresident de la Generalitat. I ha respost: "No hem estat una colònia. No podríem anar al comitè de descolonització de Nacions Unides. Faríem el ridícul".

stats