POLÍTICA ANTITERRORISTA
Política 30/07/2014

Condemnen a fins a tres anys de presó 20 exdirigents de Batasuna per vinculacions amb ETA

Joseba Permach, Rufi Etxeberria, Juan Cruz Aldasoro, Joseba Álvarez i Karmelo Landa pateixen la pena més gran, de tres anys de presó

Europa Press
1 min

MadridL'Audiència Nacional ha condemnat a penes d'entre un any i tres mesos i tres anys de presó 20 dirigents de la il·legalitzada Batasuna per un delicte d'integració o col·laboració amb organització terrorista, perquè considera acreditat que van finançar ETA a través de les anomenades 'herriko tabernas'. El tribunal, que absol a falta de proves 14 acusats més, imposa les condemnes més grans –de tres anys de presó– als exdirigents Joseba Permach, Rufi Etxeberria, Juan Cruz Aldasoro, Joseba Álvarez i Karmelo Landa, als quals atribueix un delicte de pertinença en organització terrorista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els magistrats també condemnen per aquest mateix delicte Jon Gorrotxategi, Floren Aoiz i Anton Morcillo, als quals imposa un any i mig de presó, i aplica una pena d'un any i tres mesos de presó a 12 dirigents de la formació per un delicte de col·laboració amb organització terrorista.

La sentència, que arriba 12 anys després que el jutge Baltasar Garzón iniciés la investigació i que té el vot particular de la magistrada Clara Bayarri, també acorda el comís de 111 'herriko tabernas' i absol els responsables de quatre membres més que van seure al banc dels acusats.

En el judici oral, que va quedar vist per a sentència el 12 de març, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va rebaixar la seva petició inicial de 12 anys de presó. En va demanar quatre i mig per als cinc dirigents als quals s'han imposat les majors penes, i dos anys i dos mesos per a la resta d'acusats.

stats