Política 21/07/2014

"Jo he estat molt lleial al president Mas, encara que s'hagi volgut fer creure que no": l'adéu de Duran, en deu frases

El líder d'Unió abandona la secretaria general de CiU negant qualsevol diferència amb el president respecte a la consulta i el procés sobiranista

Oriol March
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, amb Artur Mas, Ramon Espadaler i Xavier Trias, en la roda de premsa de CiU en què s'ha anunciat que el líder d'UDC deixa la secretaria general de la federació /  CRISTINA CALDERER

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida deixarà de ser secretari general de CiU en una conferència que la federació celebrarà entre finals d'agost i principis de setembre. En la roda de premsa en què ha comunicat que deixarà les seves funcions com a número dos de CiU, ha estat flanquejat pel president Artur Mas, per Ramon Espadaler –el seu substitut– i per Xavier Trias, que a més d'alcalde de Barcelona és secretari general adjunt de CiU. Aquestes han estat les frases més destacades de la roda de premsa:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran exhibeix "lleialtat"

- "Jo he estat molt lleial al president Mas, encara que s'hagi volgut fer creure que no".

- "Unió té la necessitat que altres persones del partit agafin responsabilitat".

- "Tindré més temps per dedicar-me a Unió i per fer una reflexió conjunta que no sigui tacticista i que inclogui altres sectors [per ampliar l'espai de centre]".

- "La meva decisió no té res a veure amb el procés sobiranista. Sempre he defensat la consulta i el dret a decidir".

- "Des de la presidència de la comissió d'exteriors del Congrés dels Diputats faig un paper en benefici de Catalunya".

- "La tercera via, ho he dit per activa i per passiva, no existeix en la mesura que no hi hagi una proposta política que faci l'Estat".

- "Fa un any que parlo amb el president Mas sobre el meu relleu a les comissions mixtes Estat-Generalitat i a la secretaria general de CiU".

Mas, entre "discrepàncies" i "normalitat"

- "No sempre hem estat d'acord, hi ha hagut discrepàncies, però sempre ens hem posat d'acord. I això no passa a totes les cases. La decisió s'emmarca en la normalitat".

- "Ramon Espadaler té la meva plena confiança. Quan li confies a algú la seguretat d'un país, és que li tens confiança".

Espadaler referma els "objectius" de CiU

- "Estem donant compliment als dos grans objectius, que són la recuperació econòmica i el dret a a decidir. Canvien alguns noms i algunes persones, però no els objectius prioritaris de CiU".

stats