Política
Política 20/06/2011

Duran i Lleida: “Un país on la gent jove vol ser funcionària no té futur”

El president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha emfatitzat la importància de recuperar l'esperit emprenedor i el valor d'autoritat entre els joves. Duran i Lleida ha dit que l'alternativa al capitalisme actual són les polítiques socials

Redacció
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat en una entrevista a Els Matins de TV3 que “un país on la gent jove vol ser funcionària no té futur”. Duran i Lleida ha dit que s'ha d'apostar pels emprenedors i per l'economia productiva per tal de poder combatre la dinàmica d'"economia especulativa".

El líder democristià ha reconegut que les manifestacions d'ahir van tenir un ampli suport però ha dit que s'ha d'escoltar més “la gent que es queda a casa i té raons reals per estar indignada”. Duran i Lleida ha assegurat que les acampades no estan justificades i ha dit que “han reportat molts perjudicis per als comerciants i per a la gent que viu a prop” de plaça Catalunya. Duran i Lleida ha reforçat les declaracions de Felip Puig de divendres i ha dit que “Barcelona és la capital de l'antisistema”, on vénen joves d'arreu d'Europa, i ha assegurat que cal acabar amb això. El president d'Unió s'ha referit a les actuacions policials dels darrers aldarulls i ha remarcat la importància de recuperar el valor de l'autoritat. “No s'ha de confondre autoritat amb autoritarisme”, ha dit Duran i Lleida.

El líder d'Unió ha dit que comparteix la indignació ciutadana per la situació econòmica i ha assegurat que l'alternativa al model econòmic actual és reforçar les polítiques socials. “L'anarquia i el comunisme no són viables com a alternatives al capitalisme, ja s'ha demostrat”, ha afegit.

Extrapolant la crisi financera a l'àmbit europeu, Duran i Lleida ha dit que no hi ha una política econòmica europea unitària, i ha assegurat que les polítiques econòmiques actuals d'Alemanya i Holanda no ajuden a la recuperació.

Duran i Lleida ha fet una reflexió sobre el Tribunal Constitucional i ha assegurat que “quan els partits polítics el volen instrumentalitzar bloquegen el seu poder”.

Sobre un possible avançament de les eleccions generals, Duran i Lleida ha dit que considera més important que l'executiva espanyola acabi el mandat per complir amb les reformes del sector financer i dels convenis col·lectius, “les dues mesures clau per encaminar la recuperació econòmica”, ha assegurat el líder democristià.

Duran i Lleida s'ha reiterat en la seva postura regionalista i ha dit que “la independència no és viable i provocaria divisió”, malgrat que ha assegurat que respecta altres postures de gent del seu partit, com l'alcalde de Vic.

stats