Política
Política 20/06/2011

Duran i Lleida: “Un país on la gent jove vol ser funcionària no té futur”

El president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha emfatitzat la importància de recuperar l'esperit emprenedor i el valor d'autoritat entre els joves. Duran i Lleida ha dit que l'alternativa al capitalisme actual són les polítiques socials

Redacció
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat en una entrevista a Els Matins de TV3 que “un país on la gent jove vol ser funcionària no té futur”. Duran i Lleida ha dit que s'ha d'apostar pels emprenedors i per l'economia productiva per tal de poder combatre la dinàmica d'"economia especulativa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder democristià ha reconegut que les manifestacions d'ahir van tenir un ampli suport però ha dit que s'ha d'escoltar més “la gent que es queda a casa i té raons reals per estar indignada”. Duran i Lleida ha assegurat que les acampades no estan justificades i ha dit que “han reportat molts perjudicis per als comerciants i per a la gent que viu a prop” de plaça Catalunya. Duran i Lleida ha reforçat les declaracions de Felip Puig de divendres i ha dit que “Barcelona és la capital de l'antisistema”, on vénen joves d'arreu d'Europa, i ha assegurat que cal acabar amb això. El president d'Unió s'ha referit a les actuacions policials dels darrers aldarulls i ha remarcat la importància de recuperar el valor de l'autoritat. “No s'ha de confondre autoritat amb autoritarisme”, ha dit Duran i Lleida.

El líder d'Unió ha dit que comparteix la indignació ciutadana per la situació econòmica i ha assegurat que l'alternativa al model econòmic actual és reforçar les polítiques socials. “L'anarquia i el comunisme no són viables com a alternatives al capitalisme, ja s'ha demostrat”, ha afegit.

Extrapolant la crisi financera a l'àmbit europeu, Duran i Lleida ha dit que no hi ha una política econòmica europea unitària, i ha assegurat que les polítiques econòmiques actuals d'Alemanya i Holanda no ajuden a la recuperació.

Duran i Lleida ha fet una reflexió sobre el Tribunal Constitucional i ha assegurat que “quan els partits polítics el volen instrumentalitzar bloquegen el seu poder”.

Sobre un possible avançament de les eleccions generals, Duran i Lleida ha dit que considera més important que l'executiva espanyola acabi el mandat per complir amb les reformes del sector financer i dels convenis col·lectius, “les dues mesures clau per encaminar la recuperació econòmica”, ha assegurat el líder democristià.

Duran i Lleida s'ha reiterat en la seva postura regionalista i ha dit que “la independència no és viable i provocaria divisió”, malgrat que ha assegurat que respecta altres postures de gent del seu partit, com l'alcalde de Vic.

stats