ELECCIONS EUROPEES
Política 17/05/2014

Josep Borrell qualifica de "talibans" els que neguen l'expulsió d'una Catalunya independent de la UE

L'expresident del Parlament Europeu, en una entrevista a 'El Periódico', assegura que qui defensa que el nou estat disposaria de 16.000 milions anuals més és un "xarlatà"

Ara
1 min

BarcelonaJosep Borrell, expresident del Parlament Europeu i dirigent històric del PSC i el PSOE, qualifica en una entrevista a 'El Periódico' de "talibans" els qui defensen que "Catalunya és massa important" per ser expulsada de la Unió Europea (UE) en cas d'esdevenir un estat independent. "Els que diuen que una Catalunya independent seguiria dins de la UE i disposaria de 16.000 milions d'euros addicionals cada any són uns xarlatans", afegeix Borrell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministre socialista assegura que la independència seria un "mal negoci" per a Catalunya i una "catàstrofe" per a Espanya. "Hem construït un mite sobre falsedats que la gent s'ha empassat sense dir ni piu. Tinc la sensació que hem sortit de l'àmbit racional per entrar en el purament emotiu", assenyala. Borrell apunta que "com que la independència a sac és impossible, l'única solució passa per la negociació i la reforma de la Constitució".

stats