Política 27/05/2015

Pelegrí, sorprès pel manifest a Unió: reitera que ha de ser Espadaler qui elabori la pregunta del 14-J

El president del consell nacional d'UDC defensa la necessitat de "sumar perquè hi hagi un partit fort, cohesionat i implantat al territori"

Acn
2 min
El conseller d'Agricultura i president del consell nacional d'UDC, Josep Maria Pelegrí / ACN

LleidaEl president del consell nacional d'UDC, Josep Maria Pelegrí, s'ha mostrat sorprès tot i respectar la iniciativa pel manifest promogut per un grup de militants que reclama que es pugui votar sí o no a la independència en la consulta interna que els democratacristians celebraran el 14 de juny. Pelegrí ha reiterat que ha de ser el secretari general, Ramon Espadaler, qui elabori, de forma consensuada, el full de ruta que ha de presentar en el comitè de govern del 2 de juny "i qui ha de fer la proposta a la militància de la pregunta del 14 de juny". Així mateix, ha descartat parlar de "ruptura" i ha defensat que el que cal "és sumar perquè hi hagi un partit fort, cohesionat i implantat al territori".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Josep Maria Pelegrí ha recordat que en un consell nacional i en un Comitè de Govern d'UDC es va acordar que seria el secretari general de la formació, Ramon Espadaler, qui, "en converses en diferents persones, que em consta està tenint, elaboraria un full de ruta que se sotmetria consideració el 2 de juny" i, a continuació, "s'hauria d'acordar el document en el Comitè de Govern, que és qui l'ha de fer, i aleshores fer les propostes i consideracions que calgui per poder-lo votar d'un forma molt clara".

Pelegrí ha explicat que va tenir coneixement pels mitjans de comunicació del manifest signat per una dotzena de membres de la direcció d'UDC i per més d'un miler de quadres del partit reclamant que es pugui votar sí o no a la independència en la consulta interna del 14 de juny. En aquest sentit, s'ha mostrat sorprès i ha reconegut que li "costa d'entendre que s'hagi fet aquesta iniciativa quan Espadaler està tenint converses amb moltes persones, moltes d'elles signants del document". "No sé quin és el plantejament que tenen", ha dit en referència als promotors del manifest, però "el que cal fer és intentar que el secretari general elabori el document perquè la militància el pugui votar el 14 de juny", ha sentenciat.

El president del Consell Nacional d'UDC ha remarcat que "cap partit polític ha fet el mateix", en referència a la celebració d'una consulta a tota la militància. Tot i això, ha deixat clar que "no és un òrgan del partit qui decideix el full de ruta però tampoc és un grup de militats qui decideix com ha de ser la pregunta o no, sinó que ha de ser una proposta el màxim consensuada possible per sotmetre aquesta consideració a la militància el 14 de juny".

Finalment, ha descartat parlat de "ruptura" en el sí la de la formació i ha dit que el que cal és "sumar perquè hi hagi un partit fort, cohesionat i implantat al territori" i, en tota cas "ells han d'explicar perquè fan això".

stats