Política 19/08/2015

Pelegrí defensa que Unió defuig el "frontisme del sí o no" amb propostes "concretes"

El partit es fixa com a objectiu obtenir el màxim de suports possible per poder tenir grup parlamentari propi

Acn
2 min
El president del consell nacional i cap de llista d'UDC per Lleida a les eleccions del 27-S, Josep Maria Pelegrí, amb la número dos de la candidatura, Cristina Bosch, i altres dels integrants / ACN

LleidaEl president del consell nacional i cap de llista d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) per la circumscripció de Lleida, Josep Maria Pelegrí, ha defensat que el partit es presenta a les eleccions del 27-S "volent defugir els frontismes del sí o no" i amb un programa amb propostes concretes "per al 27 de setembre però també per al dia 28". Pelegrí ha destacat el simbolisme que suposa que per primer cop des del 1932 Unió presenti una candidatura en solitari a unes eleccions, les quals ha qualificat com a "transcendents per al país i per al territori". La formació es fixa l'objectiu d'obtenir el màxim de suports possible per tal de poder comptar amb grup parlamentari propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els membres de la candidatura d'UDC per la circumscripció de Lleida han volgut ser els primers de presentar la candidatura amb què el partit concorrerà a les eleccions del 27-S. A les vuit d'aquest matí ja han registrat la llista a la Junta Electoral de Lleida. El cap de llista, Josep Maria Pelegrí, ha destacat el simbolisme que suposa que, per primer cop des del 1932, Unió Democràtica de Catalunya presenti una llista pròpia a unes eleccions, que ha qualificat de "molt transcendents per al país i també per a Lleida, el Pirineu i l'Aran".

Pelegrí ha defensat que el partit es presenta a les eleccions del 27-S buscant el seu propi espai amb un programa i un missatge que vol defugir "el frontisme del sí o no, perquè hi ha més colors i més diversitats". "Tenim un programa i propostes concretes i demanem que la resta de partits també expliquin el seu perquè no tot s'acaba el 27", ha afirmat, tot remarcant la importància de "tenir també polítiques per al 28 i intentar seguir aixecant el país, la recuperació econòmica, generant ocupació i tenir un estat del benestar que garanteixi l'atenció a les persones d'una manera digna".

Josep Maria Pelegrí no s'ha volgut pronunciar sobre la necessitat de reformar o no la Constitució o d'incloure-hi una disposició addicional per millorar l'encaix de Catalunya a Espanya. "Ara ens presentem a unes eleccions catalanes que s'han convocat de manera ordinària i quan hagi de vindre aquesta qüestió ja la tractarem i ens posicionarem", ha afirmat. "Ara hem de centrar el nostre missatge a explicar propostes per a Catalunya per a partir del dia 28 perquè s'ha de gestionar un país i unes necessitats que nosaltres estem en disposició de poder afrontar", ha sentenciat.

El cap de llista d'UDC per Lleida ha afirmat que el partit afronta amb "molta responsabilitat" la nova realitat de presentar-se en solitari per poder copsar quina és la percepció de la ciutadania cap a la formació. En aquest sentit, ha dit que Unió no es fixa cap objectiu concret sinó "obtenir el màxim nombre de representació possible" per tal de de poder aconseguir grup parlamentari propi.

stats