ELECCIONS EUROPEES
Política 07/05/2014

ERC reclama que els 'homes de negre' de la 'troica' forcin els estats a lluitar contra les desigualtats socials

Terricabras censura que la UE només actuï "quan un estat supera un dèficit del 3%" i no per fer complir les directives d'àmbit social

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl cap de llista d'ERC-NECat, Josep-Maria Terricabras, s'ha reunit aquest dimecres al matí amb la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, amb qui han intercanviat propostes sobre polítiques socials a aplicar des de Brussel·les. Abans de la trobada, però, el candidat republicà ha exposat davant els mitjans que propugna "polítiques globals perquè no hi hagi desigualtats". Així, ha lamentat que la UE actuï "quan un estat supera un dèficit del 3% i, en canvi, ningú es queixa per les desigualtats" i, per això, ha apostat per un "pacte perquè, quan hi hagi senyals de desigualtats, s'intervingui igual". Terricabras ha criticat en aquest sentit que "s'aproven directives que no s'obliguen a aplicar i no hi ha qui les faci complir" i, per corregir-ho, ha reclamat que, "com els homes de negre que controlen les finances estatals", aquests també "controlin les desigualtats socials i obliguin els estats a aprovar reformes per reduir-les".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el cap de llista d'ERC-NECat reclama "polítiques actives i fortes" i superar l'austeritat per aplicar "polítiques d'inversió i creixement". L'objectiu de la coalició és que "el 75% dels europeus d'entre 25 i 65 anys tinguin feina".

Al seu torn, Àngels Guiteras ha denunciat que "el 20% més ric de la població europea té 5,5 cops més riquesa que el 20% més pobre" i ha reclamat als partits que "portin sobretot objectius socials en els programes". Segons la presidenta de la Taula del Tercer Sector, "ara es posen per davant els interessos mercantilistes".

stats