BARÒMETRE DEL CEO
Política 30/04/2014

Terricabras i Maragall volen ser "els homes del president Mas a Europa"

Els candidats d'ERC celebren el bon resultat del conjunt de les forces sobiranistes en el baròmetre del CEO

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEls candidats de la llista d'ERC-NECat a les eleccions europees no creuen que superar CiU el 25-M afecti al lideratge d'Artur Mas en el procés. "Voldríem ser els homes del president de la Generalitat a Europa", ha etzibat el número dos de la candidatura, l'exconseller Ernest Maragall, durant la presentació de la campanya, en què la coalició concorrerà amb el lema 'Comencem el nou país, ara, Europa" i que ja compta amb una pàgina web. En aquest sentit, el cap de llista, Josep Maria Terricabras, ha ratificat el seu company de tàndem i ha apuntat que voldrien ser "els homes del procés". "Caldrà una representació conjunta i coherent a favor del procés", ha insistit Maragall, que s'ha postul·lat com un defensor a Brussel·les del projecte polític que impulsa el Govern cap a la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que Terricabras ha celebrat els resultats del baròmetre del CEO. "La suma de les forces sobiranistes treu un resultat magnífic, millor que cap altre fins ara", ha aplaudit, traient ferro a la pugna entre ERC i CiU per a la victòria. "No quedaríem gens arronsats si quedéssim segons, estem compromesos amb el procés passi el que passi el 25-M", ha afegit el cap de llista, que espera que la federació no se'n despengi i insta a treballar per una alta participació als comicis.

Quant a la campanya, Terricabras ha apuntat que el 25-M ja "estarem pensant en omplir les urnes el 9-N", tot i que també ha subratllat que "Europa s'ha de renovar" quant a polítiques socials i transparència i avançant cap a un "anivellament no només regional, també social". "Volem participar en la construcció d'una Europa nova on hi aportem un projecte de país que no delega el seu futur", ha afegit Maragall, que ha apuntat que "el vot de les noves esquerres en un escenari en què les grans forces cauen té capacitat per influir en l'elecció del president de la Comissió Europea" i "capgirar el rumb neoconservador de la UE".

stats