Política 27/09/2012

Piqué troba "una tragèdia" l'autodeterminació i diu que s'ha d'exigir a Mas que "compleixi la llei"

El president de Vueling i exministre d'Exteriors amb Aznar argumenta a Antena 3 que fins i tot la Transició de la dictadura a la democràcia es va fer "de la llei a la llei"

Ara
2 min
El president del Cercle d'Economia, Josep Piqué / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl procés d'autodeterminació que s'albira a Catalunya és "una tragèdia per a Espanya i per a Catalunya", segons el punt de vista "personal" de Josep Piqué, actual president de Vueling i exministre d'Exteriors amb José María Aznar. Ho ha expressat així aquest dijous al programa 'Espejo público', d'Antena 3, tot i que ha advertit que des que va deixar la política, fa cinc anys, intenta "no fer declaracions sobre qüestions estrictament polítiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Piqué, ahir, al debat de política general del Parlament, Mas va fer dues coses que el van "sobtar". "Primer, que va anticipar una possible decisió. Jo vaig trobar a faltar que no esperi el resultat electoral, i potser serà diferent del que ell desitja i no es plantejaran les coses com ell diu", ha dit.

La segona crítica a Mas ha estat pel fet d'haver garantit que el referèndum d'autodeterminació es farà amb el permís de Madrid o sense. "Em resulta molt dur sentir dir que una cosa es farà amb independència o no que sigui legal", ha afirmat. I ho ha comparat amb procés amb què es va fer la Transició espanyola quan va morir Franco.

El model del pas de la dictadura a la democràcia sense ruptura

"Aquí vam passar d'una dictadura a una democràcia, que era una cosa molt difícil, de la llei a la llei, i tothom va saber que les regles del joc, en democràcia, no són una cosa formal, sinó essencial. Per tant, qualsevol plantejament que signifiqui no respectar la llei em sembla molt dur, i em sembla que el primer que s'ha d'exigir a un governant és que respecti les lleis que s'ha compromès a complir. I si això es compleix, si es fa de la llei a la llei, tot és legítim", ha sentenciat.

stats