Política 30/01/2019

Plega Josep Poblet, l'home fort del PDECat a Tarragona

L'històric dirigent no optarà a la reelecció a Vila-seca ni a seguir dirigint la Diputació

Esther Celma
2 min
Josep Poblet, l'home fort del PDECat a Tarragona, plega

TarragonaJosep Poblet, històric home fort del PDECat a Tarragona, plega. L'alcalde imbatible de Vila-seca (Tarragonès) dels últims 26 anys –va entrar com a regidor el 1986– i president de la Diputació des del 2007 va anunciar aquest dimarts per sorpresa en una conferència que abandona la política. Poblet, de 62 anys, va justificar la decisió presa per la necessitat de deixar pas a les noves generacions. "Ha arribat el moment de fer un canvi de cicle, d'injectar nova joventut i preparació, de donar per finalitzada una etapa i començar-ne una altra", va anunciar a la xerrada, feta sense gaires anuncis públics en un hotel de La Pineda (el nucli turístic de Vila-seca), davant d'unes 600 persones. "Saber posar punt i final a una trajectòria personal també és guanyar", va reblar l'històric polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En pocs dies s'ha de saber -també va anunciar- qui el rellevarà com a cap de llista del PDECat a les municipals de Vila-seca. En aquest municipi va empunyar la vara d'alcalde el 1993, quan Joan Maria Pujals va deixar l'alcaldia per ser conseller de Cultura i des de les eleccions de 1995, Poblet ha revalidat una i una altra vegada la majoria absoluta. No obstant això, en les últimes conteses, aquesta imbatibilitat va començar a trontollar, amb 11 regidors de 21 amb una oposició molt fragmentada entre Ciutadans, Vila-seca en Comú, PSC, Decidim Vila-seca i el PP.

Poblet va entrar com a regidor l'any 1987 i ha viscut de primera mà la traumàtica segregació de Salou de Vila-seca (el 1989), el naixement de Port Aventura i les disputes, altre cop amb Salou, pel repartiment del Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT), l'òrgan que controla administrativament els terrenys que ocupa Port Aventura i on està previst que Hard Rock alci un altre complex turístic amb casino inclòs. Entre les ombres, l'alcalde sortint consta com a investigat en el cas Innova -una presumpta trama de corrupció centrada sobretot en la sanitat pública amb epicentre a Reus- per la construcció d'una Àrea Bàsica de Salut a Vila-seca, tot i que el fiscal en demana el sobreseïment.

Gat vell de la política, com a president de la Diputació de Tarragona, que governa juntament amb el PSC, ha sabut equilibrar les aspiracions independentistes del seu partit amb la moderació que li reclamen els seus socis de govern. Dia rere dia, ordena retirar de nit l'estelada que el grup de la CUP penja, incansable, de la finestra del seu despatx al palau de la Diputació.

"És hora de finalitzar el meu temps de responsabilitats públiques al vostre servei. Ho crec sincerament", va afirmar aquest dimarts davant el mig miler de persones que omplien la sala municipal. "Heu d'escoltar ara amb el cor una paraula que surt del fons dels meus sentiments, i aquí sí que no us enganyo. És una sola paraula: gràcies, moltíssimes gràcies", va dir visiblement emocionat enmig de forts aplaudiments dels congregats.

stats