Política 12/08/2015

Rull afirma que una Catalunya independent podria finançar-se amb "crèdits pont" si Madrid prengués represàlies

El coordinador general de CDC apunta que si esdevingués un estat "sobirà i seriós", Catalunya tindria moltes portes obertes per accedir a crèdit per finançar-se

Europa Press
1 min
El coordinador general de CDC, Josep Rull / PERE VIRGILI

BarcelonaUna Catalunya independent es podria finançar amb "crèdits pont" en cas que el govern espanyol prengués represàlies i tanqués l'aixeta econòmica, una actitud que el coordinador general de CDC i número 12 de Junts pel Sí, Josep Rull, ha considerat que seria un reconeixement 'de facto' que Catalunya és un estat. En una entrevista d'Europa Press, Rull ha constatat que aquest possible escenari està recollit en el 'Llibre blanc de la transició nacional' de Catalunya, atès que "la capacitat de recaptar els tributs propis necessita cert temps" en un escenari que avanci cap a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest marc, el document recull que Catalunya podria recórrer d'entrada a la venda de bons finançats pels ciutadans, a una bestreta del pagament dels tributs que després es compensaria en les declaracions de renda i a l'accés de crèdit internacional. Segons Rull, malgrat que com a comunitat tenen moltes dificultats per accedir als mercats internacionals, com a estat "sobirà i seriós" se'ls poden obrir moltes portes d'accés al crèdit.

Després de reiterar que una Catalunya independent és viable econòmicament, ha advertit que si el govern espanyol deixa de transferir recursos a Catalunya seria un "reconeixement 'de facto' de l'existència d'un nou estat, d'una nova realitat". "Davant aquesta amenaça, hi ha alternatives pràctiques i operatives de com fer viable aquest nou estat al servei de la gent, i un reconeixement clar que l'estat espanyol accepta que Catalunya ja no és una autonomia", ha sostingut.

stats